Sertés szűzpecsenye csicseriborsó pürével
Sertés szűzpecsenye csicseriborsó pürével

Sertés szűzpecsenye csicseriborsó pürével: könnyű, ízletes és egészséges étel a hét bármely napjára!

Előkészületi idő: 15 perc
Főzés: 21 perc
Kész: 26 perc + pihentetés

Hozzávalók 6 személyre:

  • Sertés szűzpecsenye 600 g
  • Vöröshagyma 2 fej
  • Csicseriborsó konzerv 300 g
  • Csirke alaplé kocka
  • Koktélparadicsom 12 db
  • Extra szűz olívaolaj
  • Fehérbor
  • Só, bors

Elkészítés

1Tegyünk egy lábasba 2 dl olajat és gyújtsunk alá. Mikor már forró az olaj, tegyük rá a sertés szűzpecsenyét egyben és pirítsuk mindkét oldalát 2,5 percig erős lángon, míg aranyszínű kéreg nem képződik a szélein. 5 perc után Vegyük ki a lábasból, sózzuk, borsozzuk egy tálon és tegyük félre.

2Közben öntsük a felkockázott hagymát a lábasba, amiben a húst sütöttük, süssük 1 percig, majd öntsünk hozzá egy pohár fehérbort, a félbevágott koktélparadicsomokat. és tegyük vissza a sertés szűzpecsenyét a lábasba. Rakjuk rá a fedelet és főzzük 15 percig, közben kétszer-háromszor forgassuk meg a húst. Most ismét kivesszük a lábasból, körbetekerjük alufóliával és 60 percig szobahőmérsékleten pihenni hagyjuk.

3

Közben elkészítjük a csirke alaplevet kockából, 2 dl-re van szükségünk.

A lábasba öntjük a lecsöpögtetett és átöblített csicseriborsót, 5 percig főzzük a hagymás-paradicsomos olajon.

5-6 paradicsomot kiveszünk díszítésnek, félrerakjuk. Botmixerrel pépesítjük, közben apránként adjuk hozzá a 2 dl csirke alaplevet. Sózzuk, borsozzuk.

4

A húsról eltávolítjuk a fóliát és vékony szeletekre vágjuk. A csicseriborsókrémet a tálakra merjük és pecsenyeszeleteket ráhelyezzük. A félrerakott paradicsomokkal díszítjük.

Könnyű, ízletes és egészséges étel a hét bármely napjára. Buon appetito!