Tejszínes csirkés-gombás tészta tepsiben sütve

Imádom ezeket az olasz ételeket: egyszerűen elkészíthetőek, gyorsan készen vannak és mindenki szereti! Tejszínes csirkés-gombás tészta tepsiben sütve, ami olaszul: spaghetti tetrazzini!

Hozzávalók 4 főre

  • Gomba 250 g (bármilyen piacon vagy boltban kapható olcsóbb gombát használhatunk)
  • Spagetti tészta 400 g
  • Csirkehús 600 g (comb)
  • Fokhagyma 2-3 gerezd
  • Fehérbor 2 dl
  • Főzőtejszín 5 dl
  • Parmezán sajt reszelve 100 g
  • Só, bors, bazsalikom

Elkészítése

1

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A csirkehúst 2-3 centis darabokra vágjuk. A combhús azért jobb választás, mint a mellfilé, mert kevésbé szárad ki sütés közben. A csirkedarabokat sózzuk-borsozzuk.

Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, amin a csirkét aranybarnára pirítjuk.

2

Közben a fokhagymát rázúzzuk, odafigyelünk, hogy ne égjen oda és a csirke minden oldala megpiruljon, majd a felszeletelt gombát is a serpenyőbe öntjük.

Feltesszük a tésztavizet forrni és kifőzzük a spagettit.

Így kell tökéletes tésztát főzni ? tésztafőzés alaprecept

 

3

Mikor a gomba is megpirult, hozzáöntjük a tejszínt, sózzuk-borsozzuk.

Tésztaszűrő kanállal átmerjük a spagettit a szószunkhoz és jól egybeforgatjuk. Közben parmezánt és bazsalikomot szórunk rá.

Mehet be a sütőbe! Tepsibe vagy sütőtálba öntjük és a tetejét még megszórjuk sajttal: ettől istenien ropogós lesz, ezt a lépést semmiképp se felejtsük ki.

Addig sütjük, míg aranybarna nem lesz. Buon appetito!

Tejszínes csirkés-gombás tészta tepsiben sütve

HOZZÁSZÓLÁS

Kérem írja be a hozzászólását!
Kérem írja be a nevét ide

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..