RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • Blog
3
január 08, / Közzétéve Recept

Sertés szűzpecsenye mennyei mustáros mártással

Sertés szűzpecsenye mennyei mustáros mártással

Ez a mustáros mártás valami mennyei!

Tudtad ezt a mustárról? Fogyaszt is, nemcsak finom!

Egy teáskanálnyi csípős (dijoni) mustár a kapszaicin tartalmának köszönhetően 25 %-kal felpörgeti a zsírégetést és hatása több órán át tart!Előkészületi idő: 13 percFőzés: 14 percKész: 27 perc + pihentetés (10p)

Hozzávalók 4 fő részére:

  • Sertés szűzpecsenye 600 g
  • Vaj 50 g
  • Basmati rizs 400 g
  • Mustár (vagy mustárpor)
  • Worcester szósz
  • Kakukkfű
  • Főzőtejszín
  • Ketchup
  • Só

Elkészítés

  1. Fogunk egy vágódeszkát és felvágjuk hosszában a húst egy éles késsel. A kettévágott szűzpecsenyét 3 cm-es kockákra daraboljuk. Fogunk egy tálat, melyben elkészítjük a szószt: összekeverünk 4 kanál mustárport/vagy mustárt, 4 kanál Worcester szószt, 1 kanál ketchupot, 8 kanál főzőtejszínt és 4 szál kakukkfüvet (vagy 3 kanál szárítottat).
  2. Feltesszük olvadni a vajat egy nagy kerámia bevonatos serpenyőben, lábasban (a lényeg hogy tapadásmentes legyen, lehetőleg vastag falú). Erős lángon lepirítjuk a felkockázott húsokat 8 perc alatt, közben forgatva, hogy minden oldala szépen lebarnuljon.
  3. Ezután hozzáöntjük az előkészített szószt és jól elkeverjük, hogy minden egyes húskockát bevonjon. Rátesszük a fedelet az edényre és lassú tűzön 5 percig hagyjuk főni. Elzárjuk alatta a gázt és pihenni hagyjuk a tűzhelyen 10 percig, anélkül hogy felemelnénk a fedelét. Ezalatt a megfőzzük a rizst sós vízben.
  4. Tálaláskor a rizst egy megfelelő formába merjük (pl. egy csésze), majd azt a tányérra borítjuk, ügyelve rá, hogy ne essen szét. A rizs tetejére és mellé merünk a szűzérméből, jusson bőven a szószból is a tányérokra. Végül egy-egy csipet kakukkfűvel díszítjük az ételt. A szószt mindenki imádni fogja!
  • Tweet
Kulcsszavak: mártás, szűzpecsenye

Érdekes lehet még

Sertés karaj szeletek édes-savanyú mártással
Sertés karaj szeletek édes-savanyú mártással
Puncs receptek: Illatos és fűszeres gyümölcsös ital – alkoholos és alkoholmentes változatban is
Puncs receptek: Illatos és fűszeres gyümölcsös ital – alkoholos és alkoholmentes változatban is
marhahusleves
Nagyanyám marhahúsleves receptje

ÉRDEKES TARTALMAK

  • Bodzaszörp készítése hagyományosan, tartósítószermentesen

    A bodza virágokból szárítva készülhet tea, pezs...
  • gyros pita

    Gyros recept: házi készítésű görög csirke gyros

    Legnépszerűbb gyros recept A gyros a világ egyi...
  • rétes recept

    Hagyományos rétes receptek: káposztás, almás, mákos, meggyes rétes

    Vegyük először az egyszerűbb, majd a kissé komp...

© 2023 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP