Sertés szűzpecsenye mennyei mustáros mártással
Sertés szűzpecsenye mennyei mustáros mártással

Ez a mustáros mártás valami mennyei!

Tudtad ezt a mustárról? Fogyaszt is, nemcsak finom!

Egy teáskanálnyi csípős (dijoni) mustár a kapszaicin tartalmának köszönhetően 25 %-kal felpörgeti a zsírégetést és hatása több órán át tart!

Előkészületi idő: 13 perc
Főzés: 14 perc
Kész: 27 perc + pihentetés (10p)

Hozzávalók 4 fő részére:

  • Sertés szűzpecsenye 600 g
  • Vaj 50 g
  • Basmati rizs 400 g
  • Mustár (vagy mustárpor)
  • Worcester szósz
  • Kakukkfű
  • Főzőtejszín
  • Ketchup

Elkészítés

1Fogunk egy vágódeszkát és felvágjuk hosszában a húst egy éles késsel. A kettévágott szűzpecsenyét 3 cm-es kockákra daraboljuk. Fogunk egy tálat, melyben elkészítjük a szószt: összekeverünk 4 kanál mustárport/vagy mustárt, 4 kanál Worcester szószt, 1 kanál ketchupot, 8 kanál főzőtejszínt és 4 szál kakukkfüvet (vagy 3 kanál szárítottat).

2Feltesszük olvadni a vajat egy nagy kerámia bevonatos serpenyőben, lábasban (a lényeg hogy tapadásmentes legyen, lehetőleg vastag falú). Erős lángon lepirítjuk a felkockázott húsokat 8 perc alatt, közben forgatva, hogy minden oldala szépen lebarnuljon.

3Ezután hozzáöntjük az előkészített szószt és jól elkeverjük, hogy minden egyes húskockát bevonjon. Rátesszük a fedelet az edényre és lassú tűzön 5 percig hagyjuk főni. Elzárjuk alatta a gázt és pihenni hagyjuk a tűzhelyen 10 percig, anélkül hogy felemelnénk a fedelét. Ezalatt a megfőzzük a rizst sós vízben.

4Tálaláskor a rizst egy megfelelő formába merjük (pl. egy csésze), majd azt a tányérra borítjuk, ügyelve rá, hogy ne essen szét. A rizs tetejére és mellé merünk a szűzérméből, jusson bőven a szószból is a tányérokra. Végül egy-egy csipet kakukkfűvel díszítjük az ételt. A szószt mindenki imádni fogja!

Sertés szűzpecsenye mennyei mustáros mártással
4.4 (88%) 5 votes

Tetszett a recept?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..