Eredeti Kapri saláta recept és 3 változata

A Kapri saláta a változatos színeivel és friss ízvilágával igazi nyári kedvenc. 5 perc alatt készen van, mindössze 4 alapanyag szükséges hozzá. Bemutatom az eredeti Kapri saláta (Insalata Caprese) receptet és a 3 legközkedveltebb változatát.

Hagyományos Kapri saláta recept

Összetevők: 5 db érett, nagy paradicsom, 2 bivaly mozzarella, oregano, extra szűz olívaolaj.

Elkészítés: Vágjuk a paradicsomokat és a mozzarellákat azonos vastagságú szeletekre. Helyezzük a tálra őket 2 sorba: 1 sajt, 1 paradicsom, 1 sajt, 1 paradicsom, amíg el nem fogy. Megszórjuk sóval, oreganoval és loccsantunk rá egy jó adag kiváló minőségű olívaolajat. Kész a Kapri salátánk, eredeti recept alapján.

Bazsalikomos Kapri saláta

Összetevők: 5 db érett, nagy paradicsom, 2 bivaly mozzarella, friss bazsalikom, oregánó, extra szűz olívaolaj.

Elkészítés: Hagyományos Kapri salátát készítünk bazsalikommal.

Kapri saláta gazdagon

Összetevők: 5 db érett, nagy paradicsom, 2 mozzarella, tonhal, kapri bogyó, szardellafilé, friss bazsalikom, oreganó, rukkola, őrölt bors, só, extra szűz olívaolaj.

Elkészítés: A paraicsomot és a mozzarellát ugyanakkora darabokra vágom, összekeverem a többi hozzávalóval és rukkola-ágyon egy nagy tálban tálalom.