RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • Blog
0
január 08, / Közzétéve Recept

Tökéletes olasz Tiramisú percek alatt: egyszerű és mennyei!

Tökéletes olasz Tiramisú percek alatt: egyszerű és mennyei!

A Tiramisú olaszul azt jelenti, hogy dobj fel! Ezzel két alkotóelemére utal, a kávéra és a kakaóra. Ez a recept annyira egyszerű, hogy a kezdő szakácsnők is imádják. A hozzávalók receptről-receptre változhatnak, én a hagyományos olasz Tiramisú alapreceptjét mutatom be!

  • Előkészületi idő: 35 perc
  • Főzés: 0 perc
  • Kész: 35 perc alatt

Hozzávalók

  • Babapiskóta 300 g
  • Cukor 60 g
  • Tojás 4 db (hideg és friss)
  • Kávé lefőzve, lehűtve (cukorral ízlés szerint) 3 dl
  • Mascarpone 500 g
  • Kakaópor

Elkészítés

  1. Az eredeti olasz Tiramisú elkészítését a tojásokkal kezdjük. Válasszuk el a sárgáját és fehérjét egymástól, nagyobb keverőtálakba. Fontos, hogy a fehérje közé ne kerüljön sárgája. Adjuk a cukor felét apránként a tojássárgájához és elektromos habverővel, kézi mixerrel keverjük addig, míg sima, világos és krémes nem lesz. Ekkor tovább mixelve, hozzátesszük a hideg mascarponét is a krémhez és tovább keverjük a sajttal. Mikor mindenhol ugyanolyan színű és állagú a massza, elkészültünk: félrerakjuk a krémet és alaposan elmossuk, majd szárazra töröljük a keverőfejeket.
  2. A tojásfehérjét is felverjük keményre: közben apránként szórjuk hozzá a maradék cukrot. Akkor jó a hab, ha a helyén marad, még ha a feje tetejére állítjuk is! Próbáljuk ki! Ha nem jó, verjük még. Ha már elég kemény, akkor kanalanként hozzákeverjük a sárgája a krémjéhez, gyengéd mozdulatokkal fentről lefelé haladva, hogy ne törjük nagyon össze a habot: maradjon levegős.
  3. Amikor ez készen van, már csak össze kell állítani a Tiramisút: ehhez vegyük a kívánt formát (kb. 30x20cm) és mártogassuk bele egyenként a babapiskóta mindkét oldalát a kávéba és rakjuk azokat szorosan sorba. Ha túl sokáig áztatjuk a piskótákat, nagyon puha, ha túl kevés ideig, akkor pedig száraz lesz a Tiramisú. Az olaszok szerint mártsuk bele úgy, hogy teljesen elmerüljön a szelet, számoljunk el 3-ig és mehet a formába! Ezután oszlassuk rá a krém felét, vagy 1/3-át úgy, hogy mindenhova kerüljön belőle.
  4. Amint kész az első réteg, mehet rá a második sor babapiskóta. Ezután a maradék krémet rákanalazzuk a 2. sor piskótára. Ha marad elég krém és piskóta, készíthetjük 3 rétegben is! A végén az utolsó réteg krémet kakaóporral megszórjuk.

Kész a Tiramisú! Mehet be a hűtőbe egy órára és utána azonnal fogyasztható!

  • Tweet
Kulcsszavak: desszert, olasz, Tiramisú

Érdekes lehet még

Hagyományos Gulyásleves recept (Goulasch)
Hagyományos Gulyásleves recept (Goulasch)
Erdélyi káposztás tyúk
Erdélyi káposztás tyúk
A marha részeinek felhasználása: melyik húsból mit főzzünk?
A marha részeinek felhasználása: melyik húsból mit főzzünk?

ÉRDEKES TARTALMAK

  • Bodzaszörp készítése hagyományosan, tartósítószermentesen

    A bodza virágokból szárítva készülhet tea, pezs...
  • gyros pita

    Gyros recept: házi készítésű görög csirke gyros

    Legnépszerűbb gyros recept A gyros a világ egyi...
  • rétes recept

    Hagyományos rétes receptek: káposztás, almás, mákos, meggyes rétes

    Vegyük először az egyszerűbb, majd a kissé komp...

© 2023 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP