Tepsiben sült fűszeres, ropogós csirkeszárnyak

Igazi ujjszopogatós fűszeres csirkeszárnyak ebédre, vacsorára vagy tévénézéshez. Mézes, chilis, mustáros pácot készítünk hozzá. 1 óra alatt elkészül, azonban pár óra pácolás szükséges hozzá (de az sem baj, ha egy egész napot a hűtőben pihen). A legjobb az egészben, hogy nem kell az elkészítéséhez olaj ? szinte nem is hizlal!

Hozzávalók

  • Csirkeszárnyak 800 g ? 1 kg
  • Rozmaring 2 ág
  • Dijoni mustár
  • Fokhagyma 2-3 gerezd
  • Méz 50 g (2 evőkanál)
  • Chili, só, bors
  • Szójaszósz
  • Worcestershire szósz

Elkészítés

1

Rozmaringot összeaprítom egy tálba, hozzárakom az összezúzott fokhagymát, két nagy kanál dijoni mustárt, körülbelül 50g mézet és egy kis chilit. Ezután öntök bele szója- valamint Worcestershire szószt is. Sózom-borsozom és egy habverővel alaposan összekeverem.

2

Megtisztítom a csirke szárnyakat. Előveszek egy erősebb műanyag zacskót vagy ételtartót és belepakolom a csirkedarabokat. Nyakon öntöm a szószommal és jól összerázom. Hűtőben pihentetem a kisütésig, de legalább 2-3 órán át.

3

Előmelegítjük a sütőt és a tepsibe helyezett alufóliára pakolom a szárnyakat. A maradék szószt a zacskó alján nem öntjük ki, hanem jól felfőzzük egy kis lábasban, ezzel fogjuk negyed óránkét locsolgatni a tepsiben sülő csirkeszárnyakat.

Így elkészítve 1 óra alatt ropogósra sül 1 kiló csirkeszárny!

A sör igazán jól csúszik a csirkeszárnyak mellé!!!
A sör igazán jól csúszik a csirkeszárnyak mellé!!!
Tepsiben sült fűszeres, ropogós csirkeszárnyak

Tetszett a recept?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..