Igazi ujjszopogatós fűszeres csirkeszárnyak ebédre, vacsorára vagy tévénézéshez. Mézes, chilis, mustáros pácot készítünk hozzá. 1 óra alatt elkészül, azonban pár óra pácolás szükséges hozzá (de az sem baj, ha egy egész napot a hűtőben pihen).
A legjobb az egészben, hogy nem kell az elkészítéséhez olaj, így szinte nem is hizlal!
Hozzávalók
- Csirkeszárnyak 800 g v. 1 kg
- Rozmaring 2 ág
- Dijoni mustár
- Fokhagyma 2-3 gerezd
- Méz 50 g (2 evőkanál)
- Chili, só, bors
- Szójaszósz
- Worcestershire szósz
Elkészítés
- Rozmaringot összeaprítom egy tálba, hozzárakom az összezúzott fokhagymát, két nagy kanál dijoni mustárt, körülbelül 50g mézet és egy kis chilit. Ezután öntök bele szója- valamint Worcestershire szószt is. Sózom-borsozom és egy habverővel alaposan összekeverem.
- Megtisztítom a csirke szárnyakat. Előveszek egy erősebb műanyag zacskót vagy ételtartót és belepakolom a csirkedarabokat. Nyakon öntöm a szószommal és jól összerázom. Hűtőben pihentetem a kisütésig, de legalább 2-3 órán át.
- Előmelegítjük a sütőt és a tepsibe helyezett alufóliára pakolom a szárnyakat. A maradék szószt a zacskó alján nem öntjük ki, hanem jól felfőzzük egy kis lábasban, ezzel fogjuk negyed óránkét locsolgatni a tepsiben sülő csirkeszárnyakat.
Így elkészítve 1 óra alatt ropogósra sül 1 kiló csirkeszárny!