Nem hiszem, hogy lenne neve… nem tudok róla, én csak úgy ismerem, mint olcsó kakaós süti. Anyukám is sokszor készítette fiatalabb koromban. Nemrégiben, amikor rákerestem az interneten, mert megkívántam, rosszabbnál-rosszabb recepteket találtam… nem akart sikerülni. Valaki még a mikrós verzióját is leírta… borzasztó.
Ellátogattam tehát anyukámhoz, aki odaadta ezt a receptet és azóta nagyon sokszor készítettem már el, mindig nagyon finom, omlós tésztájú lett ez az olcsó kakaós süti, látható a képen, milyen csodás! Szoktam téglalap alakúra, vagy tortaformájúra készíteni.
Hozzávalók
- Rama margarin 7 dkg
- Tojás 1 db
- Cukor 20 dkg
- Kakaó 3 dkg
- Tej 3 dl
- Liszt 25 dkg
- Sütőpor 1 csomag
- Fél citrom reszelt héja
- margarin+liszt a forma kikenéséhez
Elkészítés
- Nagyon alaposan kikeverjük a tojást, a cukrot, a kakaóport és a sütőport a puha margarinnal (kézi vagy gépi habverővel). Türelmesen dolgozzunk össze ezeket a hozzávalókat. Ráreszeljük a fél citrom héját.
- Fokozatosan adjuk hozzá a szitált lisztet és a tejet. Apránként, 1 dl tej, aztán egy kis liszt – amennyit felvesz – keverés, majd így tovább. Keverünk az egészen még párat, majd félretesszük.
- Előmelegítjük a sütőt, elővesszük a formát, kikenjük margarinnal és egy kis liszttel. Ezután beleönthetjük a kakaós masszát, egy kanál segítségével alaposan kikaparjuk az egészet. Forró sütőben, a hőmérsékletet mérsékelve sütjük (220->180) körülbelül 20-25 percig. Mikor elkészült, már érezzük az isteni illatát az egész konyhában! Tűpróbával teszteljük átsült-e.
A sütő ajtaját félig kinyitva hagyom hűlni még negyed órát, majd kiveszem, felszeletelem és porcukorral megszórva tálalom!
Ugye, milyen egyszerű?