BEJELENTKEZÉS

REGISZTRÁCIÓ ELFELEJTETT JELSZÓ?

ELFELEJTETTE AZ ADATAIT?

AAH, VÁRJ, MÁR EMLÉKSZEM!

REGISZTRÁCIÓ

MÁR VAN FIÓKJA? JELENTKEZZEN BE ITT

RECEPTVADÁSZ

  • BEJELENTKEZÉS
  • Nincs termék a kosárban.
  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • SHOP
  • Blog
0
január 08, / Közzétéve Recept

Krumplifőzelék: a verhetetlen recept!

Krumplifőzelék: a verhetetlen recept

Ki hogyan szereti a krumplifőzeléket? Pirosan vagy fehéren majorannásan?

Én az utóbbira voksolok és van egy hozzávaló, ami verhetetlenné teszi a receptet!

Lássuk hogyan készül:

  • Előkészületi idő: 5 perc
  • Főzés: 45 perc
  • Kész: 50 perc alatt

Hozzávalók

  • Burgonya 1 kg
  • Tejföl 125 g
  • Hagyma 1 fej
  • Babérlevél 3-4 levél
  • Liszt 1 kanál
  • Olaj a rántáshoz
  • Só, majoránna ízlés szerint
  • Citromlé

Elkészítés

  1. Kis adag rántást készítünk egy perc alatt, majd félretesszük hűlni (aki pirosan szereti, tegyen bele egy kis pirospaprikát). Megpucoljuk a hagymát, felaprítjuk és zsiradékon megdinszteljük. A burgonyákat is meghámozzuk, majd felkockázzuk és a hagymához tesszük. Keverek rajta egyet, majd felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje az egészet.
  2. Jól megsózom, borsozom, beleteszem a babérlevelet és a majoránnát. Közepes lángon főzöm, míg megpuhul a krumpli. Úgy tesztelem, hogy a fakanállal megpróbálom szétnyomni. Ha megfőtt, szétomlik.
  3. Ekkor folyamatosan kevergetve beleöntöm a rántást. Ezután hozzáteszem a tejfölt is amit előtte egy habverő segítségével homogénre kevertem. Szép, krémes állagú lesz a főzelék. Most jön a hozzávaló, ami verhetetlenné teszi a krumplifőzeléket: csurgassunk bele egy kis citromlevet – ha tehetjük friss citrom levéből. Kóstoljuk meg! Ha nem finom, biztos kell még bele só, meg egy kis bors. Sótlanul nem finom 🙂 Rottyantsunk rajta egyet, aztán el is zárhatjuk (hogy ne főjön szét a krumpli).

Jó étvágyat hozzá!

Like this:

Like Loading...
  • Tweet
Kulcsszavak: Krumplifőzelék

Érdekes lehet még

tejfölös pogácsa
A tökéletes tejfölös pogácsa a legjobb recept szerint
Bottarga: mi az és hogyan használjuk fel a konyhában?
Bottarga: mi az és hogyan használjuk fel a konyhában?
krumplipüré recept
Így lesz tökéletes a krumplipüré recept

ÉRDEKES TARTALMAK

  • Memóriajavító zsálya | Gyulladáscsökkentőnek is kiváló

    Zsálya hatásai különféle panaszokra – így használjuk a mindennapokban!

    A zsálya kitűnő tisztító, gyulladáscsökkentő, f...
  • Köles elkészítése, fermentálása – a jó magyar gluténmentes gabonaféle, tippek és receptek

    A köles egyike azon kevés teljes gabonáknak, me...
  • Konyhakerti petrezselyem sokrétű felhasználása

    Petrezselyem sokrétű felhasználása, gyógyhatásai és fajtái

    A petrezselyem ásványokban vitaminokban és vasb...

RECEPTVADÁSZ

  • Rólunk
  • Kapcsolat
  • Kívánságlista

Biztonságos fizetés

kártyák mastercard maestro visa bankkártyás fizetés
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Süti tájékoztató
  • Szállítási információk

iratkozzon fel a hírlevelünkre

© 2021 Receptvadász webáruház by isensce. Minden jog fenntartva.

TOP
%d bloggers like this: