Csicseriborsó leves

A csicseriborsó nemcsak egészséges és finom, de kitűnő fehérje- és kalciumforrás, magas vas- és rosttartalommal. A csicseriborsó tartalmaz még karotint, E-vitamint, B1- és B6-vitamint valamint folsavat! Íme egy egyszerű csicseriborsó leves recept, benne friss és roppanós póréhagymával!

Hozzávalók 6 személyre

  • Csicseriborsó 400 g (előre beáztatva)
  • Burgonya 1 db
  • Póréhagyma 4 db
  • Alaplé 1 l
  • Fokhagyma 2 gerezd
  • Parmezán sajt (reszelve)
  • Vaj 25 g
  • Olívaolaj
  • Só, bors

Elkészítés

1Megpucoljuk a póréhagymákat: a külső héjukat és a végeiket kidobjuk, a többit karikákra szeljük. A felaprított póréhagymát és fokhagymát egy evőkanál felforrósított olívaolajon egy nagy fazékban (amiben a levest fogjuk készíteni) megdinszteljük. Mikor a hagymák már megpuhultak egy csipetnyi sóval megszórva, hozzáöntjük a beáztatott csicseriborsót a meghámozott, felkockázott burgonyával együtt, és puhára főzzük az alaplében. 

2Körülbelül 20-25 perc alatt megfőnek az alapanyagok. A felét leturmixoljuk, a másik felét darabosra meghagyjuk. Egyszerűen vegyünk ki pár merőkanállal a levesből, a maradékot kézi botmixerrel turmixoljuk krémesre. Ezután egybeönthetjük a kettőt.

Megfőtt a csicseriborsó levesünk, de most jön a lényeg: az ízesítés! Sózzuk ízlés szerint (az alaplé lehet sós!), őröljünk rá frissen borsot, az nagyon jól kiegészíti a csicseriborsó ízét, majd szórjuk meg vastagon parmezánnal!

Pirítós kenyér, vagy fokhagymás bruschetta is igazán illik mellé!

Csicseriborsó leves “olaszosan”: könnyű és finom előétel!

Tetszett a recept?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..