A Kapri saláta a változatos színeivel és friss ízvilágával igazi nyári kedvenc. 5 perc alatt készen van, mindössze 4 alapanyag szükséges hozzá.
Bemutatom az eredeti Kapri saláta (Insalata Caprese) receptet és a 3 legközkedveltebb változatát.
Hagyományos Kapri saláta recept
Összetevők: 5 db érett, nagy paradicsom, 2 bivaly mozzarella, oregano, extra szűz olívaolaj.
Elkészítés: Vágjuk a paradicsomokat és a mozzarellákat azonos vastagságú szeletekre. Helyezzük a tálra őket 2 sorba: 1 sajt, 1 paradicsom, 1 sajt, 1 paradicsom, amíg el nem fogy. Megszórjuk sóval, oreganoval és loccsantunk rá egy jó adag kiváló minőségű olívaolajat. Kész a Kapri salátánk, eredeti recept alapján.
Bazsalikomos Kapri saláta
Összetevők: 5 db érett, nagy paradicsom, 2 bivaly mozzarella, friss bazsalikom, oregánó, extra szűz olívaolaj.
Elkészítés: Hagyományos Kapri salátát készítünk bazsalikommal.
Kapri saláta gazdagon
Összetevők: 5 db érett, nagy paradicsom, 2 mozzarella, tonhal, kapri bogyó, szardellafilé, friss bazsalikom, oreganó, rukkola, őrölt bors, só, extra szűz olívaolaj.
Elkészítés: A paraicsomot és a mozzarellát ugyanakkora darabokra vágom, összekeverem a többi hozzávalóval és rukkola-ágyon egy nagy tálban tálalom.