Hideg meggyleves a meleg napokra
január 09,
by Receptvadász
Ettől az előételtől aztán mindenkinek megjön az étvágya! Egyszerű és gyors meggyleves recept. Hozzávalók Magozott meggy 80 dkg Tej 6 dl Főzőtejszín 1 dl Liszt 6 dkg Cukor 10 dkg Szegfűszeg 2-3 db Egész fahéj Citrom Só 1 kávéskanál Elkészítés A megmosott és kimagozott meggyet egy edénybe szórjuk. Felöntjük vízzel, majd alágyújtva közepes lángon feltesszük
- Published in Recept
Bruschetta sült zöldségekkel
január 09,
by Receptvadász
Ez a bruschetta recept nem csak a zöldségimádók kedvenc előétele lesz. Nincs otthon friss kenyér? Sebaj! Ez a recept a tegnapi, tegnapelőtti kenyérből is finom előételt varázsol, csupán néhány zöldségre és egy-két csipet fűszerre lesz szükségünk! Mire lesz szükségünk? pár ízletes paprika: sárga és piros vegyesen 1 hosszában felvágott és kimagozott cukkini 1 fél padlizsán
- Published in Recept
Olasz kenyérsaláta paradicsommal
január 09,
by Receptvadász
Tipikus friss, egyszerű nyári étel ez a mediterrán kenyérsaláta. A hozzávalók ízlés szerint variálhatók, a következő sorokban az alapreceptet mutatom be ehhez az isteni, könnyen elkészíthető salátához. Kiválóan hasznosítható a maradék kenyér ehhez az ételhez! Előkészületi idő: 20 perc Főzés: 0 perc Kész: 20 perc alatt Hozzávalók Másnapos (vagy harmadnapos) kenyér (lehetőleg baguette vagy ciabatta)
- Published in Recept
Ki ne szeretné a pizzát? Előételnek jöhet? Ez a bruschetta a tegnapi, tegnapelőtti kenyérből is finom előételt varázsol, csupán néhány hozzávalóból! Hozzávalók Amire szükségünk lesz: kenyér, paradicsomszósz, mozzarella, oreganó, olívaolaj, só. Elkészítés Vágjuk a kenyereket nem túl vastag szeletekre. Ha nagy a kenyér, vágjuk félbe, negyedbe! Sütőben vagy egyéb otthoni megoldást találva pirítsuk meg a szeletek
- Published in Recept
Sütőben sült padlizsán pesto krémmel
január 09,
by Receptvadász
Ezt a remek előétel receptet cukkinival is el lehet készíteni, a lépések ugyanazok. Előkészületi idő: 25 perc Főzés: 30 perc Kész: 55 perc alatt Hozzávalók 4 főre Padlizsán 4 db Paradicsom, közepes 4 db Pesto 3 kanállal (-> pesto készítése recept) Balzsamecet Só, bors Elkészítés Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Megmossuk a padlizsánok héját, anélkül, hogy
- Published in Recept
Eredeti Kapri saláta recept és 3 változata
január 09,
by Receptvadász
A Kapri saláta a változatos színeivel és friss ízvilágával igazi nyári kedvenc. 5 perc alatt készen van, mindössze 4 alapanyag szükséges hozzá. Bemutatom az eredeti Kapri saláta (Insalata Caprese) receptet és a 3 legközkedveltebb változatát. Hagyományos Kapri saláta recept Összetevők: 5 db érett, nagy paradicsom, 2 bivaly mozzarella, oregano, extra szűz olívaolaj. Elkészítés: Vágjuk a paradicsomokat
- Published in Recept
Ízletes olasz babos tésztasaláta
január 09,
by Receptvadász
Tészta zöldséggel… igazi olasz nyári előétel! Előkészületi idő: 15 perc Főzés: 12 perc Kész: 27 perc alatt Hozzávalók Rigatoni olasz tészta / vagy amihez kedvünk van Zöldbab – 15 dkg Répa – 2 közepes Babkonzerv, borsókonzerv Koktélparadicsom – 250 gr Póréhagyma Olívaolaj Só, bors Elkészítés Főzzünk al dente rigatoni tésztát sós vízben, majd leöntjük és hideg vízben
- Published in Recept
Csak egy szabály van: bármi kerüljön a bruschettára, az legyen finom és gondosan elkészített! Az alap bruschetta ez a fokhagymás-olívaolajos változat. Vesszük a kenyeret és 1 centi vastagságú szeletekre vágjuk. Ha nagy a kenyér, vágjuk félbe, negyedbe! Grillen, serpenyőben vagy egyéb otthoni megoldást találva pirítsuk meg a szeletek mindkét oldalát ropogósra, aztán vékonyan dörzsöljük be
- Published in Recept
Caponata, az igazi olasz padlizsánragu receptje
január 09,
by Receptvadász
A Caponata egy klasszikus szicíliai recept, melyben a főszereplő a padlizsán és a friss zöldségek. Csak Szicíliában, több, mint 30 féle változata ismert és ehhez jönnek még az észak-itáliai variánsok. Palermóban is nagyon népszerű a Caponata! Egy szelet friss, vagy pirítós kenyérrel tálaljuk. Fogyaszthatjuk forrón főételnek, de hidegen is kiváló előételnek. Sokoldalú fogás, 2-3 napig
- Published in Recept
A csicseriborsó nemcsak egészséges és finom, de kitűnő fehérje- és kalciumforrás, magas vas- és rosttartalommal. A csicseriborsó tartalmaz még karotint, E-vitamint, B1- és B6-vitamint valamint folsavat! Íme egy egyszerű csicseriborsó leves recept, benne friss és roppanós póréhagymával! Hozzávalók 6 személyre Csicseriborsó 400 g (előre beáztatva) Burgonya 1 db Póréhagyma 4 db Alaplé 1 l Fokhagyma 2 gerezd
- Published in Recept
- 1
- 2