Ki ne szeretné a pizzát? Előételnek jöhet?
Ez a bruschetta a tegnapi, tegnapelőtti kenyérből is finom előételt varázsol, csupán néhány hozzávalóból!
Hozzávalók
Amire szükségünk lesz: kenyér, paradicsomszósz, mozzarella, oreganó, olívaolaj, só.
Elkészítés
- Vágjuk a kenyereket nem túl vastag szeletekre. Ha nagy a kenyér, vágjuk félbe, negyedbe! Sütőben vagy egyéb otthoni megoldást találva pirítsuk meg a szeletek mindkét oldalát ropogósra. Figyeljünk oda, hogy alaposan pirítsuk meg a kenyérszeleteket, máskülönben a paradicsom leve nedvessé teszi majd és nem lesz ropogós.
- Kivesszük, majd rákanalazunk minden szeletre néhány evőkanál paradicsomszószt, teszünk pár csepp olajat, egy csipet sót, oreganót és egy szelet mozzarellát a tetejére. Visszatesszük a sütőbe egy tepsin és addig várunk, míg a sajt meg nem olvad.
Fogyasszuk azonnal.
Lásd még: Bruschetta sült zöldségekkel