BEJELENTKEZÉS

REGISZTRÁCIÓ ELFELEJTETT JELSZÓ?

ELFELEJTETTE AZ ADATAIT?

AAH, VÁRJ, MÁR EMLÉKSZEM!

REGISZTRÁCIÓ

MÁR VAN FIÓKJA? JELENTKEZZEN BE ITT

RECEPTVADÁSZ

  • BEJELENTKEZÉS
  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • SHOP
  • Blog
0
január 09, / Közzétéve Recept

Bruschetta sült zöldségekkel

Bruschetta sült zöldségekkel

Ez a bruschetta recept nem csak a zöldségimádók kedvenc előétele lesz. Nincs otthon friss kenyér? Sebaj!

Ez a recept a tegnapi, tegnapelőtti kenyérből is finom előételt varázsol, csupán néhány zöldségre és egy-két csipet fűszerre lesz szükségünk!

Mire lesz szükségünk?

  • pár ízletes paprika: sárga és piros vegyesen
  • 1 hosszában felvágott és kimagozott cukkini
  • 1 fél padlizsán
  • oregánó
  • friss mentalevél
  • só és frissen őrölt bors
  • extra szűz olívaolaj

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra. Megmossuk a zöldségeket. Felszeleteljük a paprikákat, felaprítjuk a többit 2-3 centis darabokra. Összekeverjük a zöldségeket az apróra vágott fűszernövényekkel egy tálban. Öntünk bele olívaolajat, sózzuk-borsozzuk és jó alaposan egybeforgatjuk. Tepsibe sütőpapírt teszünk, ráöntjük és fél órát sütjük. Addig kellemes illatot áraszt és szép aranybarnára sül.
  2. Közben elkészítjük a kenyeret! Vesszük a kenyeret és 1 centi vastagságú szeletekre vágjuk. Ha nagy a kenyér, vágjuk félbe, negyedbe! Grillen, serpenyőben vagy egyéb otthoni megoldást találva pirítsuk meg a szeletek mindkét oldalát ropogósra.
  3. A sütőből a zöldségeket kivéve, hagyjuk kihűlni, majd robotgéppel összezúzzuk, hogy jól kenhető legyen. Hagyhatunk benne nagyobb darabokat, vagy összedarálhatjuk egészen krémesre: ki ahogyan szereti. Most kóstolhatunk: kell-e még bele olívaolaj vagy só? Igazítsuk ízlésünknek megfelelően, aztán kenhetjük az elkészült pirítósra. Ha szeretjük a fokhagymát, 1 félbevágott gerezddel vékonyan dörzsöljük be a kenyereket, mielőtt rákenjük ezt az ízletes sült zöldséges feltétet.

Like this:

Like Loading...
  • Tweet
Kulcsszavak: Bruschetta, olasz, olasz előétel

Érdekes lehet még

Libalakoma
Libalakoma | 3 isteni libafogás
Égetett tészta készítése alaprecept (a legegyszerűbben) – Képviselőfánk recept
Égetett tészta készítése alaprecept (a legegyszerűbben) – Képviselőfánk recept
Csicseriborsó leves “olaszosan”: könnyű és finom előétel
Csicseriborsó leves “olaszosan”: könnyű és finom előétel!

ÉRDEKES TARTALMAK

  • Konyhakerti petrezselyem sokrétű felhasználása

    Petrezselyem sokrétű felhasználása, gyógyhatásai és fajtái

    A petrezselyem ásványokban vitaminokban és vasb...
  • Kakukkfű

    Kakukkfű, mint orvosi növény: természetes antibiotikum

    A kakukkfű zamatos fűszer, ínyencek számára ped...
  • Mandulatej

    Mandulatej készítése

    Noha imádom a bolti tej kényelmét, néha szórako...

RECEPTVADÁSZ

  • Rólunk
  • Kapcsolat
  • Kívánságlista

Biztonságos fizetés

kártyák mastercard maestro visa bankkártyás fizetés
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Süti tájékoztató
  • Szállítási információk

iratkozzon fel a hírlevelünkre

© 2021 Receptvadász webáruház by isensce. Minden jog fenntartva.

TOP
%d bloggers like this: