Bundás kenyér Mozzarella sajttal

Ez az olaszok kedvenc bundás kenyere, a Mozzarella in Carozza eredeti recept alapján. Nincs otthon friss kenyér? Sebaj! Dobjuk fel a megszokott bundás kenyerünket ezzel az olasz változattal, csempésszünk a szeletek közé sajtot!

Hozzávalók 4 fő részére:

  • Kenyérszeletek 8 egész/ 16 db fél vagy toast
  • Tej 1 dl
  • Mozzarella 400 g
  • Tojás 3 db
  • Olaj a sütéshez

Elkészítés

1Egy nagy serpenyőben bőséges olajat hevítünk. Elővesszük a vékonyra vágott kenyérszeleteket (lehet előre szeletelt toast kenyér is). A mozzarellát is szeletekre vágjuk.

2

A kenyereket előkészítjük: levágjuk a széleit. Körülbelül akkora legyen a kenyérszelet, mint amekkora a mozzarella: amolyan szendvicset készítünk, tehát ne vesszen el nagyon a mozzarella a kenyerek között.

3A mozzarellával töltött szendvicset egyben tartva megforgatjuk a felvert tojásban, amihez már hozzáadtuk a deci tejet, a sót és a borsot is. Innentől már úgy készítjük, mint a megszokott bundás kenyeret.

(Nekem nem szokott kifolyni a mozzarella, ezért nem használok lisztet hozzá. De ha biztosra akarunk menni, csak hempergessük meg a mozzarella szeleteket – főleg a széleit – egy kistányér lisztben és ezt követően bundázzuk a szendvicskéket.)

Bundás kenyér Mozzarella sajttal sütés olajban

4

Ha már elég forró az olaj, süthetjük is.

Húsos változat szerint bacon szeleteket, vagy szardella filéket is tehetünk bele!

Bundás kenyér Mozzarella sajttal