BEJELENTKEZÉS

REGISZTRÁCIÓ ELFELEJTETT JELSZÓ?

ELFELEJTETTE AZ ADATAIT?

AAH, VÁRJ, MÁR EMLÉKSZEM!

REGISZTRÁCIÓ

MÁR VAN FIÓKJA? JELENTKEZZEN BE ITT

RECEPTVADÁSZ

  • BEJELENTKEZÉS
  • Nincs termék a kosárban.
  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • SHOP
  • Blog
0
január 09, / Közzétéve Recept

Bundás kenyér mozzarellával töltve

Bundás kenyér mozzarellával töltve

Ez az olaszok kedvenc bundás kenyere, a Mozzarella in Carozza eredeti recept alapján. Nincs otthon friss kenyér? Sebaj! Dobjuk fel a megszokott bundás kenyerünket ezzel az olasz változattal, csempésszünk a szeletek közé sajtot!

Hozzávalók 4 fő részére:

  • Kenyérszeletek 8 egész/ 16 db fél vagy toast
  • Tej 1 dl
  • Mozzarella 400 g
  • Tojás 3 db
  • Olaj a sütéshez

Elkészítés

  1. Egy nagy serpenyőben bőséges olajat hevítünk. Elővesszük a vékonyra vágott kenyérszeleteket (lehet előre szeletelt toast kenyér is). A mozzarellát is szeletekre vágjuk.
  2. A kenyereket előkészítjük: levágjuk a széleit. Körülbelül akkora legyen a kenyérszelet, mint amekkora a mozzarella: amolyan szendvicset készítünk, tehát ne vesszen el nagyon a mozzarella a kenyerek között.
  3. A mozzarellával töltött szendvicset egyben tartva megforgatjuk a felvert tojásban, amihez már hozzáadtuk a deci tejet, a sót és a borsot is. Innentől már úgy készítjük, mint a megszokott bundás kenyeret.

(Nekem nem szokott kifolyni a mozzarella, ezért nem használok lisztet hozzá. De ha biztosra akarunk menni, csak hempergessük meg a mozzarella szeleteket – főleg a széleit – egy kistányér lisztben és ezt követően bundázzuk a szendvicskéket.)

Bundás kenyér mozzarellával töltve

4. Ha már elég forró az olaj, süthetjük is.

Húsos változat szerint bacon szeleteket, vagy szardella filéket is tehetünk bele!

Like this:

Like Loading...
  • Tweet
Kulcsszavak: Bundás kenyér, Mozzarella

Érdekes lehet még

Soha többet nem kell boltban salátaöntetet venned! A legtutibb receptek itt vannak!
Soha többet nem kell boltban salátaöntetet venned! A legtutibb receptek itt vannak!
Vadételek elkészítése
Vadételek elkészítése
Bruschetta fokhagymával és extra szűz olívaolajjal
Bruschetta fokhagymával és extra szűz olívaolajjal

ÉRDEKES TARTALMAK

  • Memóriajavító zsálya | Gyulladáscsökkentőnek is kiváló

    Zsálya hatásai különféle panaszokra – így használjuk a mindennapokban!

    A zsálya kitűnő tisztító, gyulladáscsökkentő, f...
  • Köles elkészítése, fermentálása – a jó magyar gluténmentes gabonaféle, tippek és receptek

    A köles egyike azon kevés teljes gabonáknak, me...
  • Konyhakerti petrezselyem sokrétű felhasználása

    Petrezselyem sokrétű felhasználása, gyógyhatásai és fajtái

    A petrezselyem ásványokban vitaminokban és vasb...

RECEPTVADÁSZ

  • Rólunk
  • Kapcsolat
  • Kívánságlista

Biztonságos fizetés

kártyák mastercard maestro visa bankkártyás fizetés
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Süti tájékoztató
  • Szállítási információk

iratkozzon fel a hírlevelünkre

© 2021 Receptvadász webáruház by isensce. Minden jog fenntartva.

TOP
%d bloggers like this: