BEJELENTKEZÉS

REGISZTRÁCIÓ ELFELEJTETT JELSZÓ?

ELFELEJTETTE AZ ADATAIT?

AAH, VÁRJ, MÁR EMLÉKSZEM!

REGISZTRÁCIÓ

MÁR VAN FIÓKJA? JELENTKEZZEN BE ITT

RECEPTVADÁSZ

  • BEJELENTKEZÉS
  • Nincs termék a kosárban.
  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • SHOP
  • Blog
0
január 11, / Közzétéve Recept

Így készíts tökéletes lencsefőzeléket

lencsefőzelék

Nem csak szilveszterkor vagyok a lencsefőzelék rabja! Szeretem a savanykásságát: citromlé, ecet, mustár, hagyma és babérlevél együttese fenomenális ízkombinációt alkot. Nem beszélve a lencséről, amiben nem kevés A-, B1-, B2-, B9-, B11-vitamin, kalcium, foszfor, folsav, magnézium, kálium, cink és vas található. Lencsefőzelékre fel!

Előkészületi idő: 10 perc
Főzés: 90 perc
Kész: 100 perc alatt

Hozzávalók

  • Lencse 50 dkg
  • Liszt 5 dkg a rántáshoz
  • Zsír 5 dkg vagy olaj a rántáshoz
  • Hagyma 2 nagy fej
  • Fokhagyma 1 gerezd
  • Mustár 1 dkg
  • Ecet fél dl
  • Fél citrom leve
  • Pirospaprika 1 g
  • Babérlevél 2 db
  • Só 2 dkg

Elkészítés

A lencsét a zacskóból egy edénybe, vagy tálba szórjuk és vizet öntünk rá. Átkavarjuk a kezünkkel: a rossz szemek feljönnek a tetejére, ezt gyorsan leöntjük. A megtisztított lencsét egy éjjen át hideg vízben áztatjuk (ez a lépés kihagyható: ekkor megnő a főzési idő pár perccel).

Kevés zsiradékon megdinszteljük (pirítjuk) az apróra vágott hagymát és a fokhagymát. Rátesszük a lencsénket főni annyi vízben, amennyi főzeléket készíteni szeretnénk (~1,5 l). Ha van otthon szalonnabőrke, maradék sonkadarab, vagy valamilyen füstölt áru, dobjuk bele, még finomabb lesz tőle. Beleszórjuk a fűszereket (só, babérlevél) és lassú-közepes lángon egyenletes forralással főzzük puhára.

Közben világos rántást készítünk: olaj, liszt és kevés pirospaprika.
Mikor megfőtt a lencse, berántjuk és ecettel, citromlével, mustárral, cukorral ízesítjük. Közben kóstolgatjuk, és saját ízlésünkre formáljuk. Mikor finom, és a berántás óta forrt 10 percet, elzárhatjuk.

Feltétnek készíthetünk hozzá fasírtot, vagy sült virslit.

Like this:

Like Loading...
  • Tweet
Kulcsszavak: főzelék, lencse, recept

Érdekes lehet még

Farsangi szalagos fánk
Farsangi szalagos fánk
Könnyű, omlós piskótatészta receptje és elkészítése
Könnyű, omlós piskótatészta receptje és elkészítése
Sertés szűzpecsenye mennyei mustáros mártással
Sertés szűzpecsenye mennyei mustáros mártással

ÉRDEKES TARTALMAK

  • Memóriajavító zsálya | Gyulladáscsökkentőnek is kiváló

    Zsálya hatásai különféle panaszokra – így használjuk a mindennapokban!

    A zsálya kitűnő tisztító, gyulladáscsökkentő, f...
  • Köles elkészítése, fermentálása – a jó magyar gluténmentes gabonaféle, tippek és receptek

    A köles egyike azon kevés teljes gabonáknak, me...
  • Konyhakerti petrezselyem sokrétű felhasználása

    Petrezselyem sokrétű felhasználása, gyógyhatásai és fajtái

    A petrezselyem ásványokban vitaminokban és vasb...

RECEPTVADÁSZ

  • Rólunk
  • Kapcsolat
  • Kívánságlista

Biztonságos fizetés

kártyák mastercard maestro visa bankkártyás fizetés
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Süti tájékoztató
  • Szállítási információk

iratkozzon fel a hírlevelünkre

© 2021 Receptvadász webáruház by isensce. Minden jog fenntartva.

TOP
%d bloggers like this: