Nudli elkészítése: pofonegyszerű és gyors krumplinudli recept

Krumplinudli, bucinudli, mákos nudli… Jópár neve és elkészítési módja van. Olaszul egyébként gnocchi! Ez egy klasszikus, elronthatatlan nudli recept, variálható számos módon.

Hozzávalók

  • Főtt, áttört burgonya 60 dkg
  • Zsír 10 dkg
  • Liszt ~ 25 dkg
  • Tojás 1 db
  • Olaj 2 evőkanál
  • Zsemlemorzsa 5 evőkanál

Elkészítés

1A krumplit héjában megfőzzük, majd lehámozzuk és krumplinyomón átnyomjuk.

Sózzuk, hozzákeverjük a lisztet, a tojást és a zsírt, majd jól átgyúrjuk.

2Mielőtt feltennénk a vizet forrni, serpenyőben egy kis olajon folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk a zsemlemorzsát aranybarnára. Ha elkészült, szitáljunk rá porcukrot is és forgassuk össze az egészet. A tésztából hengereket sodrunk, majd feldaraboljuk (1 cm) és a forrásban lévő sós vízben kifőzzük.

3Amikor feljönnek a víz tetejére, elkészültek. A szűrőkanállal lecsöpögtetett nudlikat rögtön áttesszük a morzsába, amiben meghempergetjük az összeset.

Lekvárral, tejföllel vagy simán porcukorral tálaljuk (ízlés szerint).

Mákos Nudli elkészítése

Mákos nudlit is lehet készíteni ezzel a recepttel!