RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • Blog
1
január 08, / Közzétéve Recept

Burgonyás pogácsa élesztő nélkül

Burgonyás pogácsa élesztő nélkül

Az egyik legrégebbi és legkedveltebb magyar étel a pogácsa. Különböző változatait készítjük: tepertős, káposztás, sajtos vagy burgonyás. Az Uniós védelem alatt álló tepertős pogácsa mellett a burgonyás a legnépszerűbb. Ez egy élesztő nélküli burgonyás pogácsa recept.

Hozzávalók

  • Burgonya 25 dkg
  • Vaj 25 dkg (vagy margarin)
  • Liszt 25 dkg
  • Tojás 1 db
  • Só 1 evőkanál

Elkészítés

  1. A tökéletes pogácsa elkészítésének titka a hajtogatásban rejlik! Megfőzzük, áttörjük a burgonyát. Mikor kihűlt, a vajjal, liszttel és a tojással összegyúrjuk, megsózzuk és kétszer egymás után vékonyra kinyújtjuk háromszorosan összehajtva.
  2. A tésztát hideg helyen 3,5-4 órát pihentetjük. Előmelegítjük a sütőt. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztánkat, a tetejét rácsozzuk és pogácsákat szaggatunk belőle.
  3. A tepsire kiszaggatva először pihentetjük 8-10 percig, mielőtt betolnánk, különben a pogácsáink eldőlnek! Aranybarnára sütjük a forró sütőben. Mennyei melegében fogyasztva!
  • Tweet
Kulcsszavak: burgonyás, pogácsa

Érdekes lehet még

A legfinomabb zöldségleves úgy, ahogy nagyanyáink készítették
A legfinomabb zöldségleves úgy, ahogy nagyanyáink készítették
Rejuvelac
Rejuvelac fermentált ital az egészséged szolgálatában! Filléres gyógyír – így készítsd el otthon
Csicseriborsó tésztával: egyszerű olasz egytálétel
Csicseriborsó tésztával: egyszerű olasz egytálétel

ÉRDEKES TARTALMAK

  • Bodzaszörp készítése hagyományosan, tartósítószermentesen

    A bodza virágokból szárítva készülhet tea, pezs...
  • gyros pita

    Gyros recept: házi készítésű görög csirke gyros

    Legnépszerűbb gyros recept A gyros a világ egyi...
  • rétes recept

    Hagyományos rétes receptek: káposztás, almás, mákos, meggyes rétes

    Vegyük először az egyszerűbb, majd a kissé komp...

© 2023 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP