Ez a brownie cukormentes változata. Természetesen nem olyan édes és puha a tésztája mint a vajas, cukros  változatnak, de tökéletes a mindennapokra, főétkezés után egy lightos, diátás brownie változatban, de isteni lesz ráharapni egy-egy aszalt vörös áfonyára .. hmmm 

Íme a brownie recept:

Előkészületi idő: 25 perc
Sütés-Főzés: 20 perc
Kész: 45 perc alatt
 

Hozzávalók egy 20×30-as tepsihez

  • 200 g étcsokoládé
  • 4 tojás
  • 200 g zabliszt
  • 2 púpos evőkanál kakaópor
  • 2 púpos evőkanál kókuszzsír
  • 2 evőkanál méz
  • 1 marék szárított vörös áfonya
  • 1 mokkáskanál só
  • 10 dkg összetört mogyoró

Elkészítés

1

Forró víz felett felolvasztjuk a csokoládét és a kókuszzsírt. Ha megolvadt, levesszük a gőzről. Habverővel egyesével hozzákeverjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a száraz alapanyagokat – zabliszt, kakaópor, vörös áfonya, sütőpor, só, tört mogyoró – és a mézet. A zablisztet és a kakaóport szitáljuk, hogy ne legyen csomós. Az egész masszát egy sütőpapírral kibélelt, 20×30-as tepsibe öntjük. 200°-ra előmelegített sütőben kb. 16-18 percig sütjük.

2

Ez egy picit omlósabb állagú lesz, mint a hagyományos brownie. De sokkal egészségesebb 🙂

Tipp: még melegen megkenhetjük lekvárral (cukormentessel) és ízlés szerint megszórhatjuk tört mogyoróval, pisztáciával stb.

Fitnesz brownie – cukormentes – de isteni!
5 (100%) 1 vote