Mi az a Chai Latte?
A chai latte olyan ital, mint egy tejeskávé //latte// (eszpresszó + habosított tej), de az eszpresszó helyett egy fűszerezett teakoncentrátumot, fekete teát tartalmaz, tehát koffentartalmú meleg fűszeres ital. A neve alapján: „chai” teát jelent, lehet még „spiced tea latte” vagy „masala chai latte”, de ezeket a kifejezéseket ritkán használják. Isteni illata van, amennyiben különlegességre vágyik, készítse el a Chai Latte recept szerint.
Mi kell a Chai Latte készítéséhez?
- 2,5 dl forró víz
- 1 adag fekete tea
- 0,6dl dl tej (lehet növényi tej is)
- 1/2 tk őrölt fahéj
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
- 1 csipet őrölt gyömbér
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 1 csipet szegfűbors
- 1 csipet kardamom
- méz (vagy egyéb édesítés, kihagyható)
Hogyan készítsünk Chai Lattét?
Forraljuk fel a vizet, készítsük el a feketeteát a szokásos módon, majd adjuk hozzá a fűszer-keveréket, forraljuk tovább, keverjük meg. Hagyjuk ázni lefedve. Ezután vegyük ki a teafiltert, öntsük hozzá a tejet és melegítsük fel újra. Édesítsük mézzel és tehetünk tejhabot is a tetejére.
Én általában egy kisebb üvegbe nagyban elkészítem a chai latte keverékemet, így reggel már csak egy hozzá kell adnom a fekete teát. Gyorsabb 🙂