BEJELENTKEZÉS

REGISZTRÁCIÓ ELFELEJTETT JELSZÓ?

ELFELEJTETTE AZ ADATAIT?

AAH, VÁRJ, MÁR EMLÉKSZEM!

REGISZTRÁCIÓ

MÁR VAN FIÓKJA? JELENTKEZZEN BE ITT

RECEPTVADÁSZ

  • BEJELENTKEZÉS
  • Nincs termék a kosárban.
  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • SHOP
  • Blog
1
január 08, / Közzétéve Recept

Császármorzsa elkészítésének egyszerű bögrés receptje: tuti siker!

Császármorzsa elkészítésének egyszerű bögrés receptje: tuti siker!

A császármorzsa:

A császármorzsa bécsi konyha legismertebb édessége, igen népszerű étel. Szegeden és környékén csicsvara néven is emlegetik, de a fedőneve a daramorzsa és a smarni is.
Lehet csak liszttel, csak darával, vagy a kettő keverékével készíteni, amit daramorzsának hívnak. Általában porcukorral meghintve, lekvárral fogyasztják.

Itt az én receptem (szerintem így a legfinomabb)

  • Búzadara 1 bögre
  • Tej (2,8%) 1 bögre
  • Vanillincukor 1 tasak
  • Tojás 3 db
  • Kristálycukor ízlés szerint (nálunk elég bele 1 evőkanál, de aki nagyon édesszájú, tehet bele 3-at is), és egy csipet só, hogy jobban kihozza az édességét
  • Citromhéj reszelve
  • Vaj vagy olaj a sütéshez
  • opcionális mazsola – csak mert nem mindenki szereti

Elkészítés

  1. Egy keverőtálban összekeverem a bögre darát, ugyanannyi tejjel és hozzáteszem a cukrokat, majd a citrom héját is ráreszelem. Jól átkeverem és 20 percre állni hagyom. Ezalatt megszívja magát a dara a cukros tejjel.
  2. 20 perc elteltével feltöröm a tojásokat is: a sárgáját felverem és a darához keverem, a fehérjét különválasztom egy tálba és keményre verem. Mikor megáll a fehérje a tálban, akkor óvatosan a egybekeverem a darával.
  3. 40 g vajat olvasztok egy nagy serpenyőben. Mikor forró, hozzáöntöm a keverőtál tartalmát és folyamatos kevergetés-szaggatás mellett elkészítem az isteni császármorzsát. Akkor jó, ha szép aranybarna az egész. Sárgabaracklekvárral az igazi! 😉

Like this:

Like Loading...
  • Tweet
Kulcsszavak: bögrés, Császármorzsa

Érdekes lehet még

Halászlé készítése – bajaiasan vagy szegediesen
Halászlé készítése – bajaiasan vagy szegediesen
Palacsinta alaprecept – tippek, trükkök a tökéletes palacsintatészta elkészítéséhez
Palacsinta alaprecept – tippek, trükkök a tökéletes palacsintatészta elkészítéséhez
Reggeli almás-zabpelyhes muffin: egészséges napindítás
Reggeli almás-zabpelyhes muffin: egészséges napindítás

ÉRDEKES TARTALMAK

  • Memóriajavító zsálya | Gyulladáscsökkentőnek is kiváló

    Zsálya hatásai különféle panaszokra – így használjuk a mindennapokban!

    A zsálya kitűnő tisztító, gyulladáscsökkentő, f...
  • Köles elkészítése, fermentálása – a jó magyar gluténmentes gabonaféle, tippek és receptek

    A köles egyike azon kevés teljes gabonáknak, me...
  • Konyhakerti petrezselyem sokrétű felhasználása

    Petrezselyem sokrétű felhasználása, gyógyhatásai és fajtái

    A petrezselyem ásványokban vitaminokban és vasb...

RECEPTVADÁSZ

  • Rólunk
  • Kapcsolat
  • Kívánságlista

Biztonságos fizetés

kártyák mastercard maestro visa bankkártyás fizetés
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Süti tájékoztató
  • Szállítási információk

iratkozzon fel a hírlevelünkre

© 2021 Receptvadász webáruház by isensce. Minden jog fenntartva.

TOP
%d bloggers like this: