RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • Blog
1
január 08, / Közzétéve Desszert, édesség, Recept

Égetett tészta készítése alaprecept (a legegyszerűbben) – Képviselőfánk recept

Égetett tészta készítése alaprecept (a legegyszerűbben) – Képviselőfánk recept

Az égetett tészta könnyű, kiadós, olcsó, sokáig eláll, ráadásul gyorsan és egyszerűen megsüthető.

Csak néhány apróságot kell szem előtt tartanunk és a siker elkerülhetetlen!

Hozzávalók a tésztához

  • Olaj 1 dl
  • Liszt 10 dkg
  • Víz 1 dl
  • Tojás 4 db
  • Só
  • Cukor 1 dkg

Krémhez

  • Pudingpor
  • Tej
  • Tejszínhab

Elkészítés

  1. Égetett tésztát kell készíteni. Ehhez a vizet, olajat, csipet sót, cukrot feltesszük forrni. A forrásban lévő folyadékhoz egyszerre hozzáöntjük a lisztet. Jól lepirítjuk (körülbelül 2 perc), míg a massza el nem válik az edény falától. Ilyenkor elkezd a tészta sercegni (innen a neve). Majd tűzről levéve – egyenként hozzákeverjük a tojásokat, türelmesen és alaposan dolgozzunk: ettől a lépéstől lesz levegős a tészta. Elektromos habverővel alaposan kikeverjük. Előmelegítjük a sütőt 200°C-ra.
  2. A tepsire sütőpapírt helyezünk, dió nagyságú halmokat nyomunk habzsák segítségével, vagy egyszerűen kanállal kiporciózzuk. Gőzös sütőben kell megsütni a fánkocskákat: a sütőbe kevés vizet öntünk (az aljára beteszünk egy forró vízzel ujjnyira felöntött kisebb tepsit). A sütő ajtaját ne nyissuk ki sülés közben, mert összeesik a tészta!
  3. 10 perc után a hőfokot 180°C-ra mérsékelve aranysárgára sütjük őket. Körülbelül 30 perc alatt megsül. A sütőből kivett fánkok tetejét még forrón, 1/3-2/3 arányban recés késsel kettévágjuk, hogy a gőz távozhasson és megmaradjon az égetett tészta ropogóssága.
  4. A töltelékhez vanília pudingot készítünk. Miután kihűltek vaníliakrémmel megtöltjük, valamint tejszínhabbal díszítjük.
  • Tweet
Kulcsszavak: Égetett tészta, Képviselőfánk, pékáru

Érdekes lehet még

pesto-alla-trapanese
Pesto alla trapanese spagettivel: szicíliai mesterfogás ínyenceknek
Gulyásleves
Bográcsgulyás egyszerűen, hagyományosan elkészítve
Szőlőlekvár
Szőlőlekvár recept: A szőlőlekvár átkozottul finom, itt az ideje, hogy visszatérjen EXTRA Szőlő befőtt házilag recepttel

ÉRDEKES TARTALMAK

  • gofri

    A tökéletes gofri elkészítése

    Ez az egyetlen gofri recept, amelyre szükséged ...
  • Bodzaszörp készítése hagyományosan, tartósítószermentesen

    A bodza virágokból szárítva készülhet tea, pezs...
  • gyros pita

    Gyros recept: házi készítésű görög csirke gyros

    Legnépszerűbb gyros recept A gyros a világ egyi...

© 2023 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.ElfogadomNem