BEJELENTKEZÉS

REGISZTRÁCIÓ ELFELEJTETT JELSZÓ?

ELFELEJTETTE AZ ADATAIT?

AAH, VÁRJ, MÁR EMLÉKSZEM!

REGISZTRÁCIÓ

MÁR VAN FIÓKJA? JELENTKEZZEN BE ITT

RECEPTVADÁSZ

  • BEJELENTKEZÉS
  • Nincs termék a kosárban.
  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • SHOP
  • Blog
0
január 09, / Közzétéve Recept

Galagonya lekvár készítése – RECEPT

Galagonya lekvár készítése – RECEPT

Szuperegészséges és nagyon finom: ez a galagonya! A galagonyáról úgy tartják, hogy a legbiztonságosabb gyógynövény, hiszen mellékhatások még rendszeres használatával sem jelentkeznek. Hatóanyagai többek között a flavonoidok, triterpének, procianidinek.

Galagonya, a szív megmentője

Rendkívül jó szíverősítő és szívnyugtató. Vérnyomáscsökkentésre, szívpanaszokra is kiváló. Segít a vérkeringési problémák enyhítésében, visszaszorítja az érelmeszesedés kialakulását.

Az apró piros galagonya termést októberben szedjük.

Beszereztünk egy zacskóval ebből a fantasztikus piros bogyós elixírből? Akkor galagonya lekvár készítésre fel!

Ízletes galagonya lekvár recept

  • 1 kg galagonya bogyó
  • 5 evőkanál méz vagy 30 dkg cukor
  • víz
  1. Megtisztítjuk a galagonyát, majd főzés előtt egy célszerszámmal (például egy burgonyatörővel) alaposan megnyomkodjuk.
  2. Lábasba rakjuk és kevés vizet öntünk rá, annyit, hogy egyharmadáig ellepje. Felforraljuk, majd lassú tűzön puhára főzzük. Kicsit toljuk félre,  lefedve hagyjuk állni kis időre nehogy leforrázzuk magunkat.
  3. Miután kicsit hűlt, egy konyhai szűrőn áttörjük, leszűrjük.
  4. A tüzet ismét alágyújtva állandó kevergetés mellett besűrűsítjük, közben tegyük hozzá a preferált édesítőnket is.
  5. Ha télire szeretnék elrakni belőle, egy csipet tartósítószert (citromsav, borkősav..) tehetünk bele. Amennyiben gyorsabban zselésíteni szeretnénk rajta, használjuk pektint a befőzéshez.

Like this:

Like Loading...
  • Tweet
Kulcsszavak: Galagonya, lekvár

Érdekes lehet még

A juh/birka/bárány/ürü részeinek felhasználása: melyik húsból mit főzzünk?
A juh/birka/bárány/ürü részeinek felhasználása: melyik húsból mit főzzünk?
csontleves
Csontleves recept
pesto-alla-trapanese
Pesto alla trapanese spagettivel: szicíliai mesterfogás ínyenceknek

ÉRDEKES TARTALMAK

  • Konyhakerti petrezselyem sokrétű felhasználása

    Petrezselyem sokrétű felhasználása, gyógyhatásai és fajtái

    A petrezselyem ásványokban vitaminokban és vasb...
  • Kakukkfű

    Kakukkfű, mint orvosi növény: természetes antibiotikum

    A kakukkfű zamatos fűszer, ínyencek számára ped...
  • Mandulatej

    Mandulatej készítése

    Noha imádom a bolti tej kényelmét, néha szórako...

RECEPTVADÁSZ

  • Rólunk
  • Kapcsolat
  • Kívánságlista

Biztonságos fizetés

kártyák mastercard maestro visa bankkártyás fizetés
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Süti tájékoztató
  • Szállítási információk

iratkozzon fel a hírlevelünkre

© 2021 Receptvadász webáruház by isensce. Minden jog fenntartva.

TOP
%d bloggers like this: