Grillezett mézes mustáros csirke édes és csípős mártással, egy kis fűszerezéssel. Elkészítése egyszerű, és nagyon ízletes. A mézes mustár üde és tökéletesen kiegyensúlyozott ízei a nyári grillezések alapelemei lesznek!
A mézes mustáros ízek valóban annyira tökéletesek a nyárra, hogy azon kapom magam, hogy újra és újra fel akarom használni a szószt, például ha nem grillen készítem, hanem sütőben, akkor a mustáros, mézes, chilis csirkeszárny falatok ropogósra sütve receptemet készítem el.
Grillezett mézes mustáros csirke
Kicsit megszállott vagyok ehhez a grillezett mézes mustáros csirke recepthez. Idén nyáron ki KELL próbálnod!! 5 csillagos recept. Korábban is kipróbáltam már recepteket mézes dijonnal, de ez a mézes dijon szósz olyan elképesztő fűszereket tartalmaz, hogy minden más keverék közül, amit próbáltam, kitűnik! Ha mindent összekeverünk, a szósz tökéletes!
A grillezett mézes mustár édes mézes íze miatt még a legválogatósabbak is jóllaknak.


Mézes mustáros csirke hozzávalók
Magos mustár: Néha nehéz megtalálni, 1/2 csészényire van szükség 4 főnek.
Méz: A sűrű, édesség tökéletes egyensúlyt biztosít a többi ízhez. Ez is ugyanannyi legyen, mint a mustár, 1/2 csésze.
Citrom: A friss, csípős citrom árnyalata az a meglepő íz, amitől ez a csirke kiemelkedik!
Fokhagyma: egy gerezd összetörve és ledarálva.
Paprika: Kiváló színt ad.
Só: A só kiemeli a fűszerek ízét.
Cayenne-i bors: Nagyszerű közepes fűszerezést ad a szószhoz.
Pirospaprika pehely: Még több hőt ad a zúzott paprika keverékéből.
Csirke: ennél a receptnél szívesen használok csont nélküli, bőr nélküli melleket. 1 csirkemellel számolok/fő.
A csirke grillezése, lépésről lépésre
- Az összes hozzávalót összekeverjük kis tálban.
- Szósz: Tegyél félre 4 evőkanál szószt, majd öntsd a maradék mézes mustáros keveréket a csirkére. Fedjük le műanyag fóliával, és hagyjuk szobahőmérsékleten 30-45 percig állni.
- Grillezés: Melegítsd elő a grillt közepes-közepes magas hőfokon, grillezd a csirkét oldalanként körülbelül 6-7 percig, vagy amíg a csirke el nem készül.
- Díszítsd és tálald: Öntsd rá a mézes-mustáros szószt a csirkére, és hagyd pihenni fólia alatt kb. 5 percig. Jó étvágyat!
Tippek a grillezéshez
- Ha a csirkemellek nagyon vastagok, vágj le belőlük, hogy vékonyabbak legyenek. Lerövidíti a főzési időt és segíti, hogy egyenletesebben főjjön.
- A kicsontozott mellek (vagy combok) a legjobbak grillezett csirkének, mivel soványak és gyorsan elkészíthetők.
- Roston sült mézesmustáros csirkét tálalj rizsre, egy salátára vagy a kedvenc nyári zöldségeid mellé!
- Mielőtt elkezdenéd, győződj meg róla, hogy a grill tiszta, és kend meg olajjal a rácsokat, hogy megakadályozd a csirke leragadását.
- Közepes, közvetett hőre törekedj grillezés közben, hogy a csirke külseje ne égjen meg, miközben a belsejét melegítjük.
- Sütés közben tartsd zárva a grillt. Ez bent tartja a hőt, és lehetővé teszi, hogy a csirke gyorsabban és egyenletesebben süljön.
Az alapszabály oldalanként 3-5 perc közepes vagy magas hőfokon, de ez a hús vastagságától függően változhat.
A csirke enyhén tovább sül a grillről való kivétel után is.
Nézzd meg ezt a receptet is: MÉZES FOKHAGYMÁS GRILLEZETT CSIRKE vagy GRILLEZETT ANANÁSZOS CSIRKE