Finomfőzelék hagyományosan nagyi konyhájából
november 21,
, Receptvadász
A finomfőzelék praktikus, egészséges, laktató és komfortos étel. Finomfőzelék hozzávalók: 1 kg vegyes zöldség, 15 dkg karalábé, 10 dkg friss vagy konzerv zöldborsó, 2 dkg só, 4 dkg zsír, ha deka liszt, 1 dkg cukor, 1 dl tej, fél csomag petrezselyemzöld el. Ha gluténmentesen szeretnénk elkészíteni, a rántáshoz használjunk rizslisztet. Finomfőzelék elkészítése hagyományosan A megtisztított
Így készíts tökéletes lencsefőzeléket
január 11,
, Receptvadász
Nem csak szilveszterkor vagyok a lencsefőzelék rabja! Szeretem a savanykásságát: citromlé, ecet, mustár, hagyma és babérlevél együttese fenomenális ízkombinációt alkot. Nem beszélve a lencséről, amiben nem kevés A-, B1-, B2-, B9-, B11-vitamin, kalcium, foszfor, folsav, magnézium, kálium, cink és vas található. Lencsefőzelékre fel! Előkészületi idő: 10 percFőzés: 90 percKész: 100 perc alatt Hozzávalók Lencse 50
- Közzétéve Recept
Tökfőzelék – kapros-tejfölös egyszerű bevált recept: ezt mindenki kinyalja!
január 08,
, Receptvadász
Ezt a tökfőzeléket mindenki szereti! Ízletes, könnyű tökfőzelék amit a nagy melegben is szívesen kanalazunk be bármikor. Íme az én receptem, a végeredmény isteni lesz! Előkészületi idő: 10 perc Főzés: 45 perc Kész: 55 perc alatt Hozzávalók Gyalult tök Vöröshagyma 1-1 vékony szeletekre vágott paprika és paradicsom Tejföl 2-3 dl Liszt, kiskanál pirospaprika és olaj
- Közzétéve Recept
Spenót (fagyasztott, mirelit parajból)
január 07,
, Receptvadász
Amikor nem tudom mit egyek, de gyorsan bekapnék valami könnyűt, gyakran a spenótot választom. Evidensnek tűnhet sokaknak a spenót (paraj) elkészítése, de mivel olyan receptek vannak fent a neten amitől a hajamat tépném – de legalábbis biztosan megutálnám ezt a fantasztikus ételt ha úgy készíteném – ezért gondoltam mégis megosztom az én verziómat, ami nagyon
- Közzétéve Recept