BEJELENTKEZÉS

REGISZTRÁCIÓ ELFELEJTETT JELSZÓ?

ELFELEJTETTE AZ ADATAIT?

AAH, VÁRJ, MÁR EMLÉKSZEM!

REGISZTRÁCIÓ

MÁR VAN FIÓKJA? JELENTKEZZEN BE ITT

RECEPTVADÁSZ

  • BEJELENTKEZÉS
  • Nincs termék a kosárban.
  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • SHOP
  • Blog
0
január 08, / Közzétéve Recept

Kovászos uborka alapreceptje: így lesz roppanós és ízletes a koviubi!

Kovászos uborka alapreceptje: így lesz roppanós és ízletes a koviubi!

Fontos tudni, hogy a tökéletes kovászos uborka elkészítéséhez adott környezeti feltételeknek is teljesülniük kell: nappal legalább 25 C fok legyen, este pedig 17 alá ne menjen. Ha kánikula van, húzzuk be az árnyékba, ne forrjon nagyon.

A megfelelő alapanyagok beszerzésén is nagy hangsúly van: az ízletes kapor és a jófajta kovászos (ha lehet mindenképpen házi, adalékanyagoktól mentes) kenyér.

3-4 nap alatt el is készül. A 3. napon kötelező a kóstolás 😉Előkészületi idő: 10 percFőzés: 0 percPihentetés: 3-4 nap

Hozzávalók

  • Kapor (ha lehet jó öreget, vastag szárút válasszunk, nem baj, ha felvirágzott) 3-4 szál
  • Uborka (ki mekkora üvegbe szeretné elkészíteni: én 30 darabbal szoktam)
  • Kenyér (kovászos)
  • só és víz

Elkészítés

  1. Megmossuk az uborkákat, majd megszurkáljuk több oldalról is egy hústűvel és rögtön dobáljuk is bele egy nagy befőttesüvegbe, vagy műanyag tárolóba. Megmossuk a kaprot is, – ha van olyan része, ami rohadt, azt távolítsuk el róla – és tegyük az uborkákhoz.
  2. Tetejére jön a 3-4 vastag szelet kenyér. Ezután felöntjük kb. 1,5 l jó sós, langyos csapvízzel.
  3. Tegyük a napra és hagyjuk kovászolni. Ha befőttes üvegben készítjük, tegyünk a tetejére kistányért, ha műanyag vödörben, akkor is lazán fedjük le. Az elfőtt folyadékot naponta pótoljuk.

Én nem teszek bele se fokhagymát, se mustármagot, mert szerintem így egyszerűen kaprosan-sósan az igazi! Kóstoljátok meg így, szerintem tökéletes 😉

Like this:

Like Loading...
  • Tweet
Kulcsszavak: Kovászos, Kovászos uborka, koviubi, uborka

Érdekes lehet még

Ízletes kelkáposztaleves
Ízletes kelkáposztaleves
Hideg almaleves
Hideg almaleves – igazi felüdülés
Bögrés meggyes süti
Bögrés meggyes süti

ÉRDEKES TARTALMAK

  • Memóriajavító zsálya | Gyulladáscsökkentőnek is kiváló

    Zsálya hatásai különféle panaszokra – így használjuk a mindennapokban!

    A zsálya kitűnő tisztító, gyulladáscsökkentő, f...
  • Köles elkészítése, fermentálása – a jó magyar gluténmentes gabonaféle, tippek és receptek

    A köles egyike azon kevés teljes gabonáknak, me...
  • Konyhakerti petrezselyem sokrétű felhasználása

    Petrezselyem sokrétű felhasználása, gyógyhatásai és fajtái

    A petrezselyem ásványokban vitaminokban és vasb...

RECEPTVADÁSZ

  • Rólunk
  • Kapcsolat
  • Kívánságlista

Biztonságos fizetés

kártyák mastercard maestro visa bankkártyás fizetés
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Süti tájékoztató
  • Szállítási információk

iratkozzon fel a hírlevelünkre

© 2021 Receptvadász webáruház by isensce. Minden jog fenntartva.

TOP
%d bloggers like this: