A lebbencsleves egyszerű és ízletes. Az 1 óra alatt elkészülő lebbencsleves tápláló és olcsó fogás a mindennapokra. Forrón tálalva az igazi!
Évek óta nem ettem lebbencslevest, ezért meg kellett látogatnom anyukámat, hogy pontosan olyat tudjak készíteni, amilyet ő főzött nekem, mert az volt a világ legfinomabb lebbencslevese, szerintem egy darab a szívéből is belepottyant főzés közben, azért volt annyira jó!
- Előkészületi idő: 10 perc
- Főzés: 45 perc
- Kész: 55 perc alatt
Így készül a lebbencsleves:
Hozzávalók
- Burgonya 50 dkg
- Füstölt szalonna 10 dkg
- Hagyma 2 fej
- Lecsó 10 dkg
- Pirospaprika, só, zsír
A lebbencstésztához:
- Liszt 10 dkg és tojás
Elkészítés
- Meghámozzuk és megmossuk a burgonyát. Kockára vágjuk és 1,5 liter sós vízben feltesszük főni, de csak félig puhára főzzük!
- Közben elkészítjük a lebbencstésztát. Meggyúrjuk, kockákra vágjuk és egy fakanál zsírban megpirítjuk. Ha mindkét oldala megpirult, félretesszük egy edénybe.
- Kockákra vágjuk a füstölt szalonnát és az apróra vágott 2 fej hagymával együtt megpirítjuk. Mikor ezzel megvagyunk, megszórjuk pirospaprikával (1 g) és addig kavargatjuk, míg a pirospaprika fel nem olvad a zsírban. Ekkor ezt az egészet átöntjük a félig megfőtt burgonyához és a tésztát is belekeverjük.
- Miután felfőtt, még 10 percig forraljuk: a tészta pont jó lesz, a krumpli is tökéletesre pirul és a szalonna zsírja szépen úszkál majd a leves tetején belengve az egész konyhát az isteni illata.
Egy szelet a gyermekkoromból tálalva, remélem ízlik a lebbencsleves. Jó étvágyat a hozzá!