Madártej elkészítése

A madártej hagyományos magyar desszert, sokunk kedvence. Elkészítése egyáltalán nem bonyolult, a végeredmény pedig teljesen megéri azt a 40 perc fáradtságot.

Előkészületi idő: 15 perc
Főzés: 25 perc
Kész: 40 perc alatt

Hozzávalók

  • 1,2 l tej
  • 4 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 rúd vanília vagy 1 vanília kivonat

Elkészítés

1

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk, amihez a végén a porcukrot is hozzáadjuk.

Madártej elkészítése

2

6 dl tejet felforralunk és a kemény habot evőkanállal beleszaggatjuk, egyszerre csak annyit, amennyi elfér egymás mellett. A habgaluskákat 1 percig főzzük, majd óvatosan megfordítjuk (nehogy összetörjön) és a még egy percig főzzük. Lyukacsos kanállal tányérra szedjük. Az összes habból galuskákat készítünk.

3

A tojások sárgáját kikeverjük a kristálycukorral, hozzáadjuk a vaníliát és fölengedjük a maradék 6 dl tejjel, valamint rászűrjük a galuskák főzéséhez használt tejet is. Lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett krémmé főzzük.

4

Megvárjuk, amíg a krém kihűl, ekkor egy nagyobb formába öntjük, és a tetejére rakosgatjuk a habgaluskákat. Fogyasztás előtt néhány órára hűtőbe tesszük.

Madártej elkészítése
5 (100%) 1 vote

HOZZÁSZÓLÁS

Kérem írja be a hozzászólását!
Kérem írja be a nevét ide

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..