RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • Blog
1
január 09, / Közzétéve Recept

Madártej elkészítése

Madártej

A madártej hagyományos magyar desszert, sokunk kedvence. Elkészítése egyáltalán nem bonyolult, a végeredmény pedig teljesen megéri azt a 40 perc fáradtságot.

  • Előkészületi idő: 15 perc
  • Főzés: 25 perc
  • Kész: 40 perc alatt

Hozzávalók

  • 1,2 l tej
  • 4 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 rúd vanília vagy 1 vanília kivonat

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk, amihez a végén a porcukrot is hozzáadjuk.
  2. 6 dl tejet felforralunk és a kemény habot evőkanállal beleszaggatjuk, egyszerre csak annyit, amennyi elfér egymás mellett. A habgaluskákat 1 percig főzzük, majd óvatosan megfordítjuk (nehogy összetörjön) és a még egy percig főzzük. Lyukacsos kanállal tányérra szedjük. Az összes habból galuskákat készítünk.
  3. A tojások sárgáját kikeverjük a kristálycukorral, hozzáadjuk a vaníliát és fölengedjük a maradék 6 dl tejjel, valamint rászűrjük a galuskák főzéséhez használt tejet is. Lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett krémmé főzzük.
  4. Megvárjuk, amíg a krém kihűl, ekkor egy nagyobb formába öntjük, és a tetejére rakosgatjuk a habgaluskákat. Fogyasztás előtt néhány órára hűtőbe tesszük.
  • Tweet
Kulcsszavak: Madártej

Érdekes lehet még

Köles elkészítése, fermentálása – a jó magyar gluténmentes gabonaféle, tippek és receptek
Bögrés meggyes süti
Bögrés meggyes süti
almaecet
Almaecet készítése egyszerűen

ÉRDEKES TARTALMAK

  • Bodzaszörp készítése hagyományosan, tartósítószermentesen

    A bodza virágokból szárítva készülhet tea, pezs...
  • gyros pita

    Gyros recept: házi készítésű görög csirke gyros

    Legnépszerűbb gyros recept A gyros a világ egyi...
  • rétes recept

    Hagyományos rétes receptek: káposztás, almás, mákos, meggyes rétes

    Vegyük először az egyszerűbb, majd a kissé komp...

© 2023 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP