BEJELENTKEZÉS

REGISZTRÁCIÓ ELFELEJTETT JELSZÓ?

ELFELEJTETTE AZ ADATAIT?

AAH, VÁRJ, MÁR EMLÉKSZEM!

REGISZTRÁCIÓ

MÁR VAN FIÓKJA? JELENTKEZZEN BE ITT

RECEPTVADÁSZ

  • BEJELENTKEZÉS
  • Nincs termék a kosárban.
  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • SHOP
  • Blog
1
január 09, / Közzétéve Recept

Madártej elkészítése

Madártej

A madártej hagyományos magyar desszert, sokunk kedvence. Elkészítése egyáltalán nem bonyolult, a végeredmény pedig teljesen megéri azt a 40 perc fáradtságot.

  • Előkészületi idő: 15 perc
  • Főzés: 25 perc
  • Kész: 40 perc alatt

Hozzávalók

  • 1,2 l tej
  • 4 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 rúd vanília vagy 1 vanília kivonat

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk, amihez a végén a porcukrot is hozzáadjuk.
  2. 6 dl tejet felforralunk és a kemény habot evőkanállal beleszaggatjuk, egyszerre csak annyit, amennyi elfér egymás mellett. A habgaluskákat 1 percig főzzük, majd óvatosan megfordítjuk (nehogy összetörjön) és a még egy percig főzzük. Lyukacsos kanállal tányérra szedjük. Az összes habból galuskákat készítünk.
  3. A tojások sárgáját kikeverjük a kristálycukorral, hozzáadjuk a vaníliát és fölengedjük a maradék 6 dl tejjel, valamint rászűrjük a galuskák főzéséhez használt tejet is. Lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett krémmé főzzük.
  4. Megvárjuk, amíg a krém kihűl, ekkor egy nagyobb formába öntjük, és a tetejére rakosgatjuk a habgaluskákat. Fogyasztás előtt néhány órára hűtőbe tesszük.

Like this:

Like Loading...
  • Tweet
Kulcsszavak: Madártej

Érdekes lehet még

Bulgur és a bulgursaláta
Bulgur és a bulgursaláta: a tökéletes recept az elkészítéséhez
Korhelyleves (savanyúkáposzta leves) recept
Korhelyleves (savanyúkáposzta leves) recept
Csicseriborsó leves “olaszosan”: könnyű és finom előétel
Csicseriborsó leves “olaszosan”: könnyű és finom előétel!

ÉRDEKES TARTALMAK

  • Memóriajavító zsálya | Gyulladáscsökkentőnek is kiváló

    Zsálya hatásai különféle panaszokra – így használjuk a mindennapokban!

    A zsálya kitűnő tisztító, gyulladáscsökkentő, f...
  • Köles elkészítése, fermentálása – a jó magyar gluténmentes gabonaféle, tippek és receptek

    A köles egyike azon kevés teljes gabonáknak, me...
  • Konyhakerti petrezselyem sokrétű felhasználása

    Petrezselyem sokrétű felhasználása, gyógyhatásai és fajtái

    A petrezselyem ásványokban vitaminokban és vasb...

RECEPTVADÁSZ

  • Rólunk
  • Kapcsolat
  • Kívánságlista

Biztonságos fizetés

kártyák mastercard maestro visa bankkártyás fizetés
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Süti tájékoztató
  • Szállítási információk

iratkozzon fel a hírlevelünkre

© 2021 Receptvadász webáruház by isensce. Minden jog fenntartva.

TOP
%d bloggers like this: