Bruschetta paradicsommal és bazsalikommal
Hirdetés
Diet Maker

Az igazi olasz paradicsomos-bazsalikomos bruschetta elkészítése nagyon egyszerű és isteni finom! Nem lehet megunni!

Mi kell hozzá?

  • pár szem érett paradicsom
  • friss bazsalikomlevelek
  • só és frissen őrölt bors
  • extra szűz olívaolaj

Elkészítés

1

Mossuk meg a paradicsomokat és a bazsalikomleveleket, majd töröljük szárazra egy konyharuhával. Vesszük a kenyeret és 1 centi vastagságú szeletekre vágjuk. Ha nagy a kenyér, vágjuk félbe, negyedbe! Grillen, serpenyőben vagy egyéb otthoni megoldást találva pirítsuk meg a szeletek mindkét oldalát ropogósra.

2

Közben vágjuk fel a paradicsomokat a kívánt formára (szelet, kocka, vagy rusztikus ujjal szétnyomott) és tépkedjük össze a bazsalikomleveleket apróbb darabokra: pakoljuk ezeket egy tálba. Adjuk hozzá az olívaolajat bőségesen, majd sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük. Ezt a feltétet fogjuk rápakolni a kész pirítós szeletekre!

  • mozzarellát is tépkedhetünk a feltétünkbe, ha szeretjük és tudunk jó minőségűt beszerezni. A bivaly mozzarella például nagyon finom!
  • aki nem tud ellenállni a fokhagymának (mint én), az nyugodtan zúzzon rá.
Bruschetta paradicsommal és bazsalikommal
4.6 (92%) 5 vote[s]

HOZZÁSZÓLÁS

Kérem írja be a hozzászólását!
Kérem írja be a nevét ide

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..