RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • Blog
0
január 08, / Közzétéve Recept

Mi a ropogós libatepertő elkészítésének titka?

Tökéletes libatepertő elkészítése

Mi a ropogós libatepertő elkészítésének titka? Van egy-két trükk, amire érdemes odafigyelni a libatepertő készítésénél.

Hozzávalók: Libaháj 4 kg, Só 1 dkg

Tökéletes libatepertő elkészítése

  1. A libahájat megtisztítjuk, az esetlegesen benne maradt tokokat kiszedjük. Nagyobb darabokra vágjuk, minden darabka közepét megvágjuk kétszer (így a gőz el tud párologni, a zsír jobban kisül).
  2. Főzőedénybe tesszük, annyi vizet öntünk rá, amennyi pont ellepi. Nagy lángon, párszor megkeverve olvasztani kezdjük, fedővel letakarva. Miután a vizet elfőtte, lejjebb vesszük alatta a lángot, már csak a saját zsírjában sül, a fedőt is levesszük.
  3. Mikor a libazsír teljesen áttetszővé, tisztává sült, levesszük a tűzről és vizes kézzel rá fröcskölünk, majd gyorsan visszarakjuk a fedőt rá. Ennek a mutatványnak az a lényege, hogy gőz keletkezzen, amitől finom ropogós libatepertőt fogunk kapni.

Várunk pár percet, majd kiszedjük a zsírjából mielőtt megdermedne és jól megsózzuk.

  • Tweet
Kulcsszavak: libatepertő, tepertő

Érdekes lehet még

Nudli elkészítése: pofonegyszerű és gyors krumplinudli recept
Nudli elkészítése: pofonegyszerű és gyors krumplinudli recept
Bruschetta fokhagymával és extra szűz olívaolajjal
Bruschetta fokhagymával és extra szűz olívaolajjal
Konyhai mértékegységek és mennyiségek: sütés-főzés mérleg nélkül
Konyhai mértékegységek és mennyiségek: sütés-főzés mérleg nélkül

ÉRDEKES TARTALMAK

  • gofri

    A tökéletes gofri elkészítése

    Ez az egyetlen gofri recept, amelyre szükséged ...
  • Bodzaszörp készítése hagyományosan, tartósítószermentesen

    A bodza virágokból szárítva készülhet tea, pezs...
  • gyros pita

    Gyros recept: házi készítésű görög csirke gyros

    Legnépszerűbb gyros recept A gyros a világ egyi...

© 2023 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP