Többféle muffin recepttel próbálkoztam már, de valahogy egyik sem ízlett annyira, mint ez.
Ezt lehet tunningolni reszelt almával, étcsokoládé darabokkal, magvakkal, kakaóval… mindenhogyan működik.
Hozzávalók 12 darabra
- Liszt 250 g
- Sütőpor 3 teáskanál
- Só 1 kávéskanál
- Cukor 80 g
- Barna cukor 4 evőkanál
- Tojás 1 db
- Tej 2,5 dl
- Olaj 0,5 dl
Elkészítés
- A cukrokat a tejjel, tojással és az olajjal összekeverem (kézi mixer segítségével). /Aki nagyon édesen szereti, 100 g cukrot tegyen bele, én lecsökkentettem mert nekem az úgy túl sok volt./ Egy másik tálban pedig a maradék száraz alapanyagokat keverem el. Végül a kettőt alaposan összedolgozom és már mehet is a formákba.
- Körülbelül 15 perc sütés után elkészül, már érezni az illatát és szép aranysárga a teteje. Tűpróbával ellenőrizhetjük megsült-e.
Kommentben várom a véleményeket a tökéletes muffin receptekről, hátha van valakinek jobb! Hát az ne titkolja 🙂