RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • Blog
0
január 08, / Közzétéve Recept

Ízletes kelkáposztaleves

Ízletes kelkáposztaleves

Nagyon egyszerűen elkészíthető, pikáns kelkáposztaleves receptjét osztom meg veletek ma! Bár a kelkáposztalevesről általában a diétázás és ezzel együtt a “seíz” juthat eszünkbe, ez a leves tényleg finom, olcsón és gyorsan elkészíthető (~1 óra), emellett nagyon egészséges is.

Miért együnk sok kelkáposztát?

A kelkáposzta kiváló csonterősítő: kalciumtartalmát a szervezet ideálisan fel tudja használni a magnéziummal és a káliummal együtt. A kelkáposzta jó rostforrás, de vasban, C-vitaminban, A-vitaminban, K-vitaminban és kalciumban is gazdag. Rendkívüli gyulladásgátló és méregtelenítő tulajdonságokkal rendelkezik, emellett gátolja a rák kialakulását (antioxidáns) is!

Hozzávalók

  • Kelkáposzta 1 kisebb fej
  • Kelbimbó – ha van otthon nyugodtan dobjunk bele párat
  • Karalábé 1 db
  • Sárgarépa 2 db
  • Vöröshagyma 1 nagyobb fej
  • Fokhagyma 3 gerezd
  • Burgonya 2 db
  • Liszt 1 evőkanál
  • Olívaolaj 1 evőkanál
  • Majoránna, só, őrölt bors, köménymag (ízlés szerint)

Ha laktatóbb levest szeretnénk, a főzés vége előtt 5 perccel tehetünk bele 3 szál felkarikázott, serpenyőben kicsit megpirított virslit.

Elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk. A káposztát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, a burgonyát kockázzuk, a karalábét és a répát 2-3 cm-es csíkokra vágjuk. Egy evőkanál olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és az összezúzott fokhagymát egy nagy edényben, amiben a levest szeretnénk főzni.
  2. Mikor a hagyma megdinsztelődött, egy kanál lisztet szórunk rá, gyors mozdulatokkal elkeverjük – ne barnítsuk meg – aztán felengedjük egy kevés vízzel. Ekkor hozzászórjuk az előkészített zöldségeket és felengedjük 2,5 liter (vagy amennyi bőven ellepi) vízzel vagy alaplével.
  3. Addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Közben fűszerezzük ízlésünknek megfelelően. Sótlanul nem finom, a zöldségek sok sót felvesznek, de csak apránként tegyük bele, nehogy aztán túl sós legyen!

Remélem nektek is ízlik!

  • Tweet
Kulcsszavak: kelkáposzta, kelkáposztaleves

Érdekes lehet még

Az olasz konyha remekei: Füstölt lazacos omlett
Az olasz konyha remekei: Füstölt lazacos omlett
Rizottó alaprecept: így készítsd el a tökéletes olasz rizottót!
Rizottó alaprecept: így készítsd el a tökéletes olasz rizottót!
Korhelyleves (savanyúkáposzta leves) recept
Korhelyleves (savanyúkáposzta leves) recept

ÉRDEKES TARTALMAK

  • Házi BBQ szósz – egyszerű barbecue szósz elkészítése grillezéshez

    Ez a házi BBQ Sauce a legtökéletesebb ízkombiná...
  • Hajdina tökéletes elkészítése  | Receptek hajdinával

    Hajdina tökéletes elkészítése  | Receptek hajdinával

    Kedvező összetétele alapján a hajdina fogyasztá...
  • Grillezett mézes mustáros csirke

    Grillezett mézes mustáros csirke édes-csípős mártással – a nyár kedvenc grill receptje

    Grillezett mézes mustáros csirke édes és csípős...

RECEPTVADÁSZ

  • Rólunk
  • Kapcsolat
  • Kívánságlista

Biztonságos fizetés

kártyák mastercard maestro visa bankkártyás fizetés
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Süti tájékoztató
  • Szállítási információk

iratkozzon fel a hírlevelünkre

© 2022 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP