RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptek
  • Egészség & Életmód
  • Rólunk
Ízletes kelkáposztaleves
0
január 08, / Közzétéve Recept

Ízletes kelkáposztaleves

Nagyon egyszerűen elkészíthető, pikáns kelkáposztaleves receptjét osztom meg veletek ma! Bár a kelkáposztalevesről általában a diétázás és ezzel együtt a “seíz” juthat eszünkbe, ez a leves tényleg finom, olcsón és gyorsan elkészíthető (~1 óra), emellett nagyon egészséges is.

Miért együnk sok kelkáposztát?

A kelkáposzta kiváló csonterősítő: kalciumtartalmát a szervezet ideálisan fel tudja használni a magnéziummal és a káliummal együtt. A kelkáposzta jó rostforrás, de vasban, C-vitaminban, A-vitaminban, K-vitaminban és kalciumban is gazdag. Rendkívüli gyulladásgátló és méregtelenítő tulajdonságokkal rendelkezik, emellett gátolja a rák kialakulását (antioxidáns) is!

Hozzávalók

  • Kelkáposzta 1 kisebb fej
  • Kelbimbó – ha van otthon nyugodtan dobjunk bele párat
  • Karalábé 1 db
  • Sárgarépa 2 db
  • Vöröshagyma 1 nagyobb fej
  • Fokhagyma 3 gerezd
  • Burgonya 2 db
  • Liszt 1 evőkanál
  • Olívaolaj 1 evőkanál
  • Majoránna, só, őrölt bors, köménymag (ízlés szerint)

Ha laktatóbb levest szeretnénk, a főzés vége előtt 5 perccel tehetünk bele 3 szál felkarikázott, serpenyőben kicsit megpirított virslit.

Elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk. A káposztát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, a burgonyát kockázzuk, a karalábét és a répát 2-3 cm-es csíkokra vágjuk. Egy evőkanál olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és az összezúzott fokhagymát egy nagy edényben, amiben a levest szeretnénk főzni.
  2. Mikor a hagyma megdinsztelődött, egy kanál lisztet szórunk rá, gyors mozdulatokkal elkeverjük – ne barnítsuk meg – aztán felengedjük egy kevés vízzel. Ekkor hozzászórjuk az előkészített zöldségeket és felengedjük 2,5 liter (vagy amennyi bőven ellepi) vízzel vagy alaplével.
  3. Addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Közben fűszerezzük ízlésünknek megfelelően. Sótlanul nem finom, a zöldségek sok sót felvesznek, de csak apránként tegyük bele, nehogy aztán túl sós legyen!

Remélem nektek is ízlik!

Kulcsszavak: kelkáposzta, kelkáposztaleves, leves, zöldség

Ez is érdekes lehet

Bögrés tejberizs recept: egyszerű és finom
Bögrés tejberizs recept: egyszerű és finom
marhahusleves
Nagyanyám marhahúsleves receptje
Sütés-Főzés alapfogalmai: mi micsoda és hogyan készül?
Sütés-Főzés alapfogalmai: mi micsoda és hogyan készül?

MOST NÉPSZERŰ

  • Egészséges életmód: Tippek a hosszú és kiegyensúlyozott élethez

    Az egészséges életmód kulcsfontosságú a testi é...
  • málnás morzsaszelet

    Málnás Morzsaszeletek – Egyszerű és Isteni Desszert

    Mennyei málnás morzsaszeletek sima és vegán ver...
  • A quinoa tökéletes elkészítése: Recept ötletek és tippek a quinoa főzéséhez

    A quinoa, kínoa, vagy más néven bolíviai rizs, ...

RECEPTEK KERESÉSE

KENYÉRSÜTÉS / FERMENTÁLÁS

VEGÁN / GLUTÉNMENTES

AIR FRYER / GRILL

GYÓGYNÖVÉNYEK

CSÍRÁZTATÁS / NÖVÉNYI TEJEK

ÖSSZES RECEPT››

Főoldal

Receptek

Egészség & Életmód

Rólunk

Webáruház

KENYÉRSÜTÉS / FERMENTÁLÁS

VEGÁN / GLUTÉNMENTES

AIR FRYER / GRILL

GYÓGYNÖVÉNYEK

CSÍRÁZTATÁS / NÖVÉNYI TEJEK

ÖSSZES RECEPT››

Szállítás

ÁSZF, Adatkezelés

ASEA - RENU28

Kuponok, kedvezmények

© 2025 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP