Krumplinudli, bucinudli, mákos nudli… Jópár neve és elkészítési módja van. Olaszul egyébként gnocchi!
Ez egy klasszikus, elronthatatlan nudli recept, variálható számos módon.
Hozzávalók
- Főtt, áttört burgonya 60 dkg
- Zsír 10 dkg
- Liszt ~ 25 dkg
- Tojás 1 db
- Olaj 2 evőkanál
- Zsemlemorzsa 5 evőkanál
- Só
Elkészítés
- A krumplit héjában megfőzzük, majd lehámozzuk és krumplinyomón átnyomjuk.
- Sózzuk, hozzákeverjük a lisztet, a tojást és a zsírt, majd jól átgyúrjuk.
- Mielőtt feltennénk a vizet forrni, serpenyőben egy kis olajon folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk a zsemlemorzsát aranybarnára. Ha elkészült, szitáljunk rá porcukrot is és forgassuk össze az egészet. A tésztából hengereket sodrunk, majd feldaraboljuk (1 cm) és a forrásban lévő sós vízben kifőzzük.
- Amikor feljönnek a víz tetejére, elkészültek. A szűrőkanállal lecsöpögtetett nudlikat rögtön áttesszük a morzsába, amiben meghempergetjük az összeset.
Lekvárral, tejföllel vagy simán porcukorral tálaljuk (ízlés szerint).
Mákos nudlit is lehet készíteni ezzel a recepttel!