Eredeti olasz ízek: Linguine tészta krumplival, pesztóval és zöldbabbal.Előkészületi idő: 10 percFőzés: 8 percKész: 18 perc alatt Hozzávalók 4 főre: Linguine tészta 320 g Pesto 120 g Burgonya 4 közepes Zöldbab 200 g Extra szűz olívaolaj Parmezán Só Hogyan készítsünk pestót házilag? A pesto alapreceptje <- ha még nem olvasta volna. Elkészítés Megtisztítjuk a babokat, levágjuk a két szélét.
- Közzétéve Recept
Tovább
Imádom ezeket az olasz ételeket: egyszerűen elkészíthetőek, gyorsan készen vannak és mindenki szereti! Tejszínes csirkés-gombás tészta tepsiben sütve, ami olaszul: spaghetti tetrazzini! Hozzávalók 4 főre Gomba 250 g (bármilyen piacon vagy boltban kapható olcsóbb gombát használhatunk) Spagetti tészta 400 g Csirkehús 600 g (comb) Fokhagyma 2-3 gerezd Fehérbor 2 dl Főzőtejszín 5 dl Parmezán sajt reszelve
- Közzétéve Recept
Az olasz konyha egyik jellegzetessége az egyszerűség az alapanyagok és az elkészítés tekintetében. Az olívás-fokhagymás spagetti chilivel (Pasta aglio olio e peperoncino) egy klasszikus egyszerű és finom olasz tésztaétel, mikor nincs otthon sok alapanyagunk, vagy csak valami pofonegyszerűt szeretnénk elkészíteni. Az alapanyagok helyes megválasztása ennél az ételnél is fontos: lehetőleg olasz durumtésztát, jó minőségű olívaolajat (legértékesebb
- Közzétéve Recept
A Spaghetti alla puttanesca egy nagyon népszerű étel Olaszországban mindenütt, de tipikus nápolyi és római fogás. Gyors, finom és olyan könnyen beszerezhető alapanyagokból áll, amelyek minden olasz konyhaszekrényben vannak, de nálunk is meg lehet szerezni azokat bármely kisváros közértjében. Sokféle változata ismert, de tradicionálisan olyan egyszerű alapanyagokból készítik, mint: kapribogyó, fekete olajbogyó, szardella, paradicsom, petrezselyem
- Közzétéve Recept
Ezt az egyszerű, tökéletes kagylós tészta receptet bármilyen kagylóhoz (kékkagyló, feketekagyló..) fel lehet használni és hozzá olyan tésztát főzünk ki, amilyen kedvünk van: legyen az spagetti, linguine, vagy akár egy jó rizottó. Én spagettivel szoktam készíteni. Hozzávalók Spagetti tészta 400 g Kagyló friss 1 kg-os, vagy mélyhűtött Fokhagyma 4-5 gerezd Szardellafilé 3-4 Paradicsom 3-4 érett
- Közzétéve Recept
Farfalle, pappardelle, rigatoni, ravioli, bucatini… nem könnyű eligazodni az olasz tésztafajták világában azoknak, akik nem Itáliába születtek! De mégis hányféle tésztafélével találkozhatunk? Tippek? Nem titkolózom tovább, körülbelül 350-féle tésztaforma létezik és 1300 különböző név tartozik hozzájuk: különböző régiók máshogy nevezhetik a különböző száraztésztákat, valamint a tészta mérete alapján is különböző névvel rendelkeznek. Vegyük a spagettit
- Közzétéve Recept
Hogyan kell tökéletes tésztát főzni? Egyszerű! Íme a lépések: Felrakjuk a vizet forrni egy nagy, magas edénybe (a jó tésztát bőséges vízben főzzük) erős lángon. Rárakjuk a fedelet, így hamarabb felforr a víz. Ha már zubog a víz, teszünk hozzá sót. Ez egyrészt ízlés dolga – ki mennyire szereti sósan -, másrészt só és só
- Közzétéve Recept