RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • Blog
0
január 09, / Közzétéve Karácsony, Recept

Sült libacomb | kacsacomb párolt lilakáposztával

Sült libacomb | kacsacomb párolt lilakáposztával

Márton napi sült libacomb, kacsacomb elkészítése párolt lilakáposztával, krumplipürével. Nem csak Márton-napra kiváló fogás! A sült kacsa illetve libacomb hagyományos kísérője a krumplipüré és a párolt káposzta.

Hozzávalók:

  • 4-6 libacomb| kacsacomb
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 6 fej vöröshagyma
  • só, bors, cukor, köménymag, ecet
  • 2 kg lilakáposzta
  • 2 evőkanál libazsír
  1. A kacsa|libacombokat megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, hagyjuk állni legalább fél órán át.
  2. Előmelegítjük a sütőt. Tepsibe helyezzük a kacsa|libacombokat a bőrös felükkel lefelé helyezve, mellé rakunk 4 fej hagymát és a fokhagymát is. Ráöntünk 3-4 dl vizet, és alufóliával lefedve betoljuk a forró sütőbe. 1,5 órán át pároljuk.
  3. Közben előkészítjük a párolt lilakáposztát.
  4. A lilakáposztát legyaluljuk, besózva állni hagyjuk. Tegyük fel a zsiradékot olvadni egy nagyobb serpenyőbe, majd jöhet hozzá a cukor és lebarnítjuk, karamellizáljuk 2-3 perc alatt. Tegyük hozzá a vöröshagymát és pirítsuk tovább. Fél perc elteltével mehet is hozzá a káposzta. Nem szükséges teljesen kicsavarni a lila káposztát. Szórunk rá ízlés szerint borsot, köménymagot. Kóstolgassuk. Fűszerezés és alapos összekeverés után kezdődhet a párolás fedő alatt.
  5. 30 perc után jöhet a párolt lilakáposztához az ecet. Egy kis fedő nélküli pirítás után pár percig süssük, majd a tűzhelyről levéve, a fedőt visszarakva várhatjuk vele a tálalást.
  6. 1,5-2 óra leteltével levesszük az alufóliát a sistergő kacsa|liba combokról, megfordítjuk, és 190 fokon még 20 percig sütjük. Rápirítunk a bőrére, így lesz piros és finom ropogós.
  7. Köretnek krumplipürét készítünk.
  • Tweet
Kulcsszavak: kacsa, kacsacomb, krumplipüré, liba, libacomb, párolt lilakáposzta

Érdekes lehet még

Bruschetta sült zöldségekkel
Bruschetta sült zöldségekkel
Soha többet nem kell boltban salátaöntetet venned! A legtutibb receptek itt vannak!
Soha többet nem kell boltban salátaöntetet venned! A legtutibb receptek itt vannak!
Reggeli almás-zabpelyhes muffin: egészséges napindítás
Reggeli almás-zabpelyhes muffin: egészséges napindítás

ÉRDEKES TARTALMAK

  • Bodzaszörp készítése hagyományosan, tartósítószermentesen

    A bodza virágokból szárítva készülhet tea, pezs...
  • gyros pita

    Gyros recept: házi készítésű görög csirke gyros

    Legnépszerűbb gyros recept A gyros a világ egyi...
  • rétes recept

    Hagyományos rétes receptek: káposztás, almás, mákos, meggyes rétes

    Vegyük először az egyszerűbb, majd a kissé komp...

© 2023 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP