RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • Blog
0
január 09, / Közzétéve Recept

Olasz tepsis burgonya

Olasz tepsis burgonya

A tepsis burgonya egyszerű és finom köret húsok mellé, gyerekeknek és felnőtteknek nassolásra.

Észak-Olaszországban így fogyasztják:

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt.  Megmossuk a burgonyák héját (nem kell meghámozni), majd felkockázzuk és egy serpenyőbe vagy tepsibe szórjuk. Olívaolajjal meglocsoljuk, zsályával és rozmaringgal ízesítjük, pár gerezd fokhagymát zúzunk rá és az egészet összeforgatjuk egy fakanál vagy az egyik kezünk segítségével.
  2. Barnára pirítjuk a sütőben, majd kivesszük, alaposan megsózzuk: máris neki lehet esni!

Kívül ropogós, belül puha és az íze: igazi Olaszország!

  • Tweet
Kulcsszavak: köret, olasz, tepsis burgonya

Érdekes lehet még

Carbonara kolbásszal
Carbonara kolbásszal: nem lehet megunni!
Eredeti pozsonyi kifli recept: diós és mákos patkó
Ízletes olasz babos tésztasaláta
Ízletes olasz babos tésztasaláta

ÉRDEKES TARTALMAK

  • Bodzaszörp készítése hagyományosan, tartósítószermentesen

    A bodza virágokból szárítva készülhet tea, pezs...
  • gyros pita

    Gyros recept: házi készítésű görög csirke gyros

    Legnépszerűbb gyros recept A gyros a világ egyi...
  • rétes recept

    Hagyományos rétes receptek: káposztás, almás, mákos, meggyes rétes

    Vegyük először az egyszerűbb, majd a kissé komp...

© 2023 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP