RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • Blog
0
január 08, / Közzétéve Recept

Ratatouille: a legjobb recept – a francia lecsó

Ratatouille: a legjobb recept – a francia lecsó

Minden amit tudni szeretnél a francia ratatouille (ratatuj) ételről!

Jó tudni:

  • ha másnap fogyasztjuk, finomabb lesz, mert jobban összeérnek az ízek
  • köretként és önmagában is finom
  • az eredeti recept Confit Byaldi néven szerepel, és Thomas Keller dolgozta át a rajzfilmhez (Remy lecsója – L’ecsó)
  • a ratatouille-ban a domináns zöldség vagy a padlizsán, vagy a cukkini. Sohasem a paprika!
  • nem szabad túlfőzni, túlsütni
  • a jó ratatouille szaftos és olvadósan kompótszerű

Hozzávalók

  • 2 padlizsán
  • 2 cukkini
  • 2 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 húsos (kaliforniai) paprika
  • 1/2 kiló ízletes paradicsom
  • 1 dl olívaolaj
  • Zöldfűszerek: kakukkfű, petrezselyem, szárzeller
  • Só, őrölt bors

Elkészítés

  1. A hagymát, zöldfűszereket apróra, a többi zöldséget 3 cm-es kockákra vágjuk. A cukkinit és a padlizsánt egy forró serpenyőben, egy kis olajon megpirítjuk szép aranybarnára.
  2. Közben előmelegítjük a sütőt 150 fokra.
  3. Fogunk egy másik serpenyőt (legjobb, ha olyat választunk, ami sütőbe is tehető): megpirítjuk megint egy kis olajon a hagymát, az összezúzott fokhagymát és a felkockázott paprikát. Együtt pirítjuk pár percig. Ezután hozzátesszük a paradicsomot, a felaprított zöldfűszereket, sót-borsot és 20 percig alacsony lángon főzzük. Ha kell, adunk hozzá egy kis vizet nehogy leégjen. Közben kóstoljuk meg elég fűszert raktunk-e bele!
  4. 20 perc elteltével hozzátesszük az aranybarnára pirított, felaprított cukkinit és padlizsánt, majd egy fedőt vagy alufóliát rátéve berakjuk a sütőbe. 20-30 percig sütjük.

Ebből a mennyiségből 6 adag ratatouille készül. Másnapra is marad, akkor még finomabb lesz!

  • Tweet
Kulcsszavak: Ratatouille

Érdekes lehet még

Spenót (fagyasztott, mirelit parajból)
Spenót (fagyasztott, mirelit parajból)
Eredeti pozsonyi kifli recept: diós és mákos patkó
Burgonyás pogácsa élesztő nélkül
Burgonyás pogácsa II. recept

ÉRDEKES TARTALMAK

  • Bodzaszörp készítése hagyományosan, tartósítószermentesen

    A bodza virágokból szárítva készülhet tea, pezs...
  • gyros pita

    Gyros recept: házi készítésű görög csirke gyros

    Legnépszerűbb gyros recept A gyros a világ egyi...
  • rétes recept

    Hagyományos rétes receptek: káposztás, almás, mákos, meggyes rétes

    Vegyük először az egyszerűbb, majd a kissé komp...

© 2023 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP