RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • Blog
0
január 09, / Közzétéve Recept

Sertés karaj szeletek édes-savanyú mártással

Sertés karaj szeletek édes-savanyú mártással

A húsok gyorsan elkészülnek, mert vékony szeletekre vannak vágva.

Használjunk nagy serpenyőt, hogy az összes karaj beleférjen, így csak egyszer kell sütni és 24 perc alatt kész a fogás!

  • Előkészületi idő: 10 perc
  • Főzés: 14 perc
  • Kész: 24 perc + pihentetés

Hozzávalók 4 főre:

  • Vékonyra vágott sertéskaraj szeletek 600 g
  • Krumplipüré 400 g (instant, vagy korábban elkészített – Így lesz tökéletes a krumplipüré recept)
  • Liszt
  • Extra szűz olíva olaj
  • Vaj
  • Mazsola
  • Konyak
  • Balzsamecet
  • Grépfrút (rózsaszín)
  • Tej
  • Zsálya (választható)
  • Szerecsendió
  • Barnacukor
  • Só, bors

Elkészítés

  1. Félbevágjuk a grépfrútot: az egyik felét megpucoljuk úgy, hogy eltávolítjuk a héját és a fehér részeket, így csak a rózsaszín húsa marad, felcikkezzük. A másik felét kicsavarjuk, a levét egy tálba gyűjtjük. Egy jó marék mazsolát felöntünk egy fél pohár konyakkal és lefedve félre rakjuk, hogy megszívja magát 20 perc alatt.
  2. A grépfrút levéhez hozzáborítjuk a rumban kiázott mazsolákat az összes megmaradt konyakkal együtt. Hozzáteszünk egy kanál balzsamecetet. Meghempergetjük lisztben a sertés karaj szeleteket, majd lerázzuk róluk a felesleget.
  3. Egy kanál olajat felforrósítunk egy nagy kerámia bevonatos serpenyőben (ebben nem ragad oda), felolvasztunk egy kanál vajat is az olajban. Megpirítunk benne pár levél zsályát, majd kivesszük a serpenyőből, mikor már ropogós (3 perc). A zsálya nyersen kesernyés, de sütve igazán aromás, mennyeien finom. Az olaszoknál az általános egészségmegőrzés részeként fogyasztják. De ha nincs otthon zsálya, ezt a lépést kihagyhatjuk. Erős lángon megsütjük a húsokat oldalanként 1-1 perc alatt. Sózzuk és borsozzuk.
  4. Hozzáöntjük a mazsolás-konyakos-citruslét a serpenyőben megsült karaj szeletekhez és 8 percig főzzük így, 4 perc után megfordítva a szeleteket a másik oldalukra. A kész sertésszeleteket ráhelyezzük a meleg krumplipürére (a mazsola maradhat még a serpenyőben). Ha a püré már kihűlt, melegítsük fel gyorsan öntve alá egy kevés tejet.
  5. A mazsolás serpenyőben, amiben a húsokat készítettük, 1 percig sütjük még a grépfrút cikkeket is a karaj és a konyak maradék levében, de óvatosan, össze ne törjük. Rászórunk egy kanál barnacukrot és finoman karamellizáljuk. Most jön az igazi orgia: ráöntjük a húsra ezt az isteni édes-savanyú mártást és a zsályával meghintjük az ételt. Ha maradt még grépfrút, helyezzük a tányérra, mind el fog fogyni.

Buon Appetito!

  • Tweet
Kulcsszavak: édes-savanyú, mártás, Sertés karaj

Érdekes lehet még

Csicseriborsó leves “olaszosan”: könnyű és finom előétel
Csicseriborsó leves “olaszosan”: könnyű és finom előétel!
Minestrone leves olasz recept alapján
Minestrone leves olasz recept alapján
Garnélarákos spagetti rukkolával – a legegyszerűbben!

ÉRDEKES TARTALMAK

  • Bodzaszörp készítése hagyományosan, tartósítószermentesen

    A bodza virágokból szárítva készülhet tea, pezs...
  • gyros pita

    Gyros recept: házi készítésű görög csirke gyros

    Legnépszerűbb gyros recept A gyros a világ egyi...
  • rétes recept

    Hagyományos rétes receptek: káposztás, almás, mákos, meggyes rétes

    Vegyük először az egyszerűbb, majd a kissé komp...

© 2023 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP