RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptek
  • Egészség & Életmód
  • Rólunk
Sertés karaj szeletek édes-savanyú mártással
0
január 09, / Közzétéve Recept

Sertés karaj szeletek édes-savanyú mártással

A húsok gyorsan elkészülnek, mert vékony szeletekre vannak vágva.

Használjunk nagy serpenyőt, hogy az összes karaj beleférjen, így csak egyszer kell sütni és 24 perc alatt kész a fogás!

  • Előkészületi idő: 10 perc
  • Főzés: 14 perc
  • Kész: 24 perc + pihentetés

Hozzávalók 4 főre:

  • Vékonyra vágott sertéskaraj szeletek 600 g
  • Krumplipüré 400 g (instant, vagy korábban elkészített – Így lesz tökéletes a krumplipüré recept)
  • Liszt
  • Extra szűz olíva olaj
  • Vaj
  • Mazsola
  • Konyak
  • Balzsamecet
  • Grépfrút (rózsaszín)
  • Tej
  • Zsálya (választható)
  • Szerecsendió
  • Barnacukor
  • Só, bors

Elkészítés

  1. Félbevágjuk a grépfrútot: az egyik felét megpucoljuk úgy, hogy eltávolítjuk a héját és a fehér részeket, így csak a rózsaszín húsa marad, felcikkezzük. A másik felét kicsavarjuk, a levét egy tálba gyűjtjük. Egy jó marék mazsolát felöntünk egy fél pohár konyakkal és lefedve félre rakjuk, hogy megszívja magát 20 perc alatt.
  2. A grépfrút levéhez hozzáborítjuk a rumban kiázott mazsolákat az összes megmaradt konyakkal együtt. Hozzáteszünk egy kanál balzsamecetet. Meghempergetjük lisztben a sertés karaj szeleteket, majd lerázzuk róluk a felesleget.
  3. Egy kanál olajat felforrósítunk egy nagy kerámia bevonatos serpenyőben (ebben nem ragad oda), felolvasztunk egy kanál vajat is az olajban. Megpirítunk benne pár levél zsályát, majd kivesszük a serpenyőből, mikor már ropogós (3 perc). A zsálya nyersen kesernyés, de sütve igazán aromás, mennyeien finom. Az olaszoknál az általános egészségmegőrzés részeként fogyasztják. De ha nincs otthon zsálya, ezt a lépést kihagyhatjuk. Erős lángon megsütjük a húsokat oldalanként 1-1 perc alatt. Sózzuk és borsozzuk.
  4. Hozzáöntjük a mazsolás-konyakos-citruslét a serpenyőben megsült karaj szeletekhez és 8 percig főzzük így, 4 perc után megfordítva a szeleteket a másik oldalukra. A kész sertésszeleteket ráhelyezzük a meleg krumplipürére (a mazsola maradhat még a serpenyőben). Ha a püré már kihűlt, melegítsük fel gyorsan öntve alá egy kevés tejet.
  5. A mazsolás serpenyőben, amiben a húsokat készítettük, 1 percig sütjük még a grépfrút cikkeket is a karaj és a konyak maradék levében, de óvatosan, össze ne törjük. Rászórunk egy kanál barnacukrot és finoman karamellizáljuk. Most jön az igazi orgia: ráöntjük a húsra ezt az isteni édes-savanyú mártást és a zsályával meghintjük az ételt. Ha maradt még grépfrút, helyezzük a tányérra, mind el fog fogyni.

Buon Appetito!

Kulcsszavak: édes-savanyú, mártás, Sertés karaj

Ez is érdekes lehet

rétes recept
Hagyományos rétes receptek: káposztás, almás, mákos, meggyes rétes
Az olasz konyha remekei: Füstölt lazacos omlett
Az olasz konyha remekei: Füstölt lazacos omlett
Sütőben sült padlizsán pesto krémmel
Sütőben sült padlizsán pesto krémmel

MOST NÉPSZERŰ

  • Egészséges életmód: Tippek a hosszú és kiegyensúlyozott élethez

    Az egészséges életmód kulcsfontosságú a testi é...
  • málnás morzsaszelet

    Málnás Morzsaszeletek – Egyszerű és Isteni Desszert

    Mennyei málnás morzsaszeletek sima és vegán ver...
  • A quinoa tökéletes elkészítése: Recept ötletek és tippek a quinoa főzéséhez

    A quinoa, kínoa, vagy más néven bolíviai rizs, ...

RECEPTEK KERESÉSE

KENYÉRSÜTÉS / FERMENTÁLÁS

VEGÁN / GLUTÉNMENTES

AIR FRYER / GRILL

GYÓGYNÖVÉNYEK

CSÍRÁZTATÁS / NÖVÉNYI TEJEK

ÖSSZES RECEPT››

Főoldal

Receptek

Egészség & Életmód

Rólunk

Webáruház

KENYÉRSÜTÉS / FERMENTÁLÁS

VEGÁN / GLUTÉNMENTES

AIR FRYER / GRILL

GYÓGYNÖVÉNYEK

CSÍRÁZTATÁS / NÖVÉNYI TEJEK

ÖSSZES RECEPT››

Szállítás

ÁSZF, Adatkezelés

ASEA - RENU28

Kuponok, kedvezmények

© 2025 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP