krumplipüré

A krumplipüré elkészítése nem egy bonyolult dolog, de mégis könnyen félresikerülhet, ha nem a megfelelő technikával próbálkozunk. Ahhoz, hogy lágy, krémes krumplipürét kapjunk, a következőképpen álljunk neki:

Előkészületi idő: 10 perc
Főzés: 40 perc
Kész: 50 perc alatt

Hozzávalók

  • 1 kg krumpli
  • 5 dkg vaj (és nem margarin)
  • kb. 2 dl felmelegített zsíros tej
  • fél kávés kanál őrölt fehér bors
  • szerecsendió reszelve (elhagyható)

Elkészítés

1

A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, annyi sós vízben, amennyi ellepi, nagyon puhára főzzük (20-25 perc): ezt úgy tesztelhetjük, ha beleszúrunk egy kést, akkor szétválik.

2

Jól csepegtessük le, majd krumplinyomón átnyomjuk, rákockázzuk a puha vajat, megsózzuk, hozzáadjuk a borsot és belereszeljük a szerecsendiót.

A meleg tejet apránként hozzáadjuk, míg a kellő állagot el nem éri (de ne legyen tocsogós).

3

Habverővel vagy gépi mixerrel keverjük krémesre, lágyra. Fontos, hogy a tej meleg legyen, mert a forró krumpli a hideg tejtől hirtelen megdermed, és nem lesz igazán krémes. Megkóstoljuk, és ha kell, sózzuk még.

Bármilyen húsételhez kitűnő köret!

Így lesz tökéletes a krumplipüré ? recept

Tetszett a recept?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..