Sertés szűzpecsenye csicseriborsó pürével: könnyű, ízletes és egészséges étel a hét bármely napjára!
- Előkészületi idő: 15 perc
- Főzés: 21 perc
- Kész: 26 perc + pihentetés
Hozzávalók 6 személyre:
- Sertés szűzpecsenye 600 g
- Vöröshagyma 2 fej
- Csicseriborsó konzerv 300 g
- Csirke alaplé kocka
- Koktélparadicsom 12 db
- Extra szűz olívaolaj
- Fehérbor
- Só, bors
Elkészítés
- Tegyünk egy lábasba 2 dl olajat és gyújtsunk alá. Mikor már forró az olaj, tegyük rá a sertés szűzpecsenyét egyben és pirítsuk mindkét oldalát 2,5 percig erős lángon, míg aranyszínű kéreg nem képződik a szélein. 5 perc után Vegyük ki a lábasból, sózzuk, borsozzuk egy tálon és tegyük félre.
- Közben öntsük a felkockázott hagymát a lábasba, amiben a húst sütöttük, süssük 1 percig, majd öntsünk hozzá egy pohár fehérbort, a félbevágott koktélparadicsomokat. és tegyük vissza a sertés szűzpecsenyét a lábasba. Rakjuk rá a fedelet és főzzük 15 percig, közben kétszer-háromszor forgassuk meg a húst. Most ismét kivesszük a lábasból, körbetekerjük alufóliával és 60 percig szobahőmérsékleten pihenni hagyjuk.
- Közben elkészítjük a csirke alaplevet kockából, 2 dl-re van szükségünk. A lábasba öntjük a lecsöpögtetett és átöblített csicseriborsót, 5 percig főzzük a hagymás-paradicsomos olajon. 5-6 paradicsomot kiveszünk díszítésnek, félrerakjuk. Botmixerrel pépesítjük, közben apránként adjuk hozzá a 2 dl csirke alaplevet. Sózzuk, borsozzuk.
- A húsról eltávolítjuk a fóliát és vékony szeletekre vágjuk. A csicseriborsókrémet a tálakra merjük és pecsenyeszeleteket ráhelyezzük. A félrerakott paradicsomokkal díszítjük.
Könnyű, ízletes és egészséges étel a hét bármely napjára. Buon appetito!