RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • Blog
0
január 09, / Közzétéve Recept

Tartármártás alapreceptje

Tartármártás alapreceptje

Sokan nem tudják megkülönböztetni a majonéz és a tartármártás ízét. Ez azért lehet, mert mindent teszünk mindenbe és ezzel-azzal helyettesítgetjük az alapanyagokat. Én imádom a majonézt és a tartármártást is! Markáns különbségek vannak a kettő ízvilágában. A majonéz alapreceptje itt található, most megmutatom, hogyan készítjük el a legfinomabb tartármártást, rendkívül egyszerűen!

Hozzávalók

  • Tojássárgája 2 db
  • Olaj 2,5 dl
  • Mustár 2 kiskanál
  • Porcukor 2 kiskanál
  • Tejföl 1 kis pohárral
  • Citromlé
  • Őrölt bors
  • Só

Tartármártás elkészítése

A tojássárgáját keverőtálba tesszük, habverővel kikeverjük a cukorral és a mustárral. Tovább kevergetve lassan, fokozatosan csurgatjuk hozzá az olajat. Ezután a citromlevet rakjuk bele, majd a tejfölt, az őrölt borsot és a sót. Kóstoljuk meg, hogy még mi hiányzik belőle: mustár, cukor, citromlé, só, bors…

  • Tweet
Kulcsszavak: Tartármártás

Érdekes lehet még

Olasz kenyérsaláta paradicsommal
Olasz kenyérsaláta paradicsommal
Spenót (fagyasztott, mirelit parajból)
Spenót (fagyasztott, mirelit parajból)
Sült libacomb | kacsacomb párolt lilakáposztával
Sült libacomb | kacsacomb párolt lilakáposztával

ÉRDEKES TARTALMAK

  • Bodzaszörp készítése hagyományosan, tartósítószermentesen

    A bodza virágokból szárítva készülhet tea, pezs...
  • gyros pita

    Gyros recept: házi készítésű görög csirke gyros

    Legnépszerűbb gyros recept A gyros a világ egyi...
  • rétes recept

    Hagyományos rétes receptek: káposztás, almás, mákos, meggyes rétes

    Vegyük először az egyszerűbb, majd a kissé komp...

© 2023 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP