Tartármártás alapreceptje

Sokan nem tudják megkülönböztetni a majonéz és a tartármártás ízét. Ez azért lehet, mert mindent teszünk mindenbe és ezzel-azzal helyettesítgetjük az alapanyagokat. Én imádom a majonézt és a tartármártást is! Markáns különbségek vannak a kettő ízvilágában. A majonéz alapreceptje itt található, most megmutatom, hogyan készítjük el a legfinomabb tartármártást, rendkívül egyszerűen!

Hozzávalók

  • Tojássárgája 2 db
  • Olaj 2,5 dl
  • Mustár 2 kiskanál
  • Porcukor 2 kiskanál
  • Tejföl 1 kis pohárral
  • Citromlé
  • Őrölt bors

Tartármártás elkészítése

1

A tojássárgáját keverőtálba tesszük, habverővel kikeverjük a cukorral és a mustárral. Tovább kevergetve lassan, fokozatosan csurgatjuk hozzá az olajat. Ezután a citromlevet rakjuk bele, majd a tejfölt, az őrölt borsot és a sót. Kóstoljuk meg, hogy még mi hiányzik belőle: mustár, cukor, citromlé, só, bors…

Tartármártás alapreceptje

HOZZÁSZÓLÁS

Kérem írja be a hozzászólását!
Kérem írja be a nevét ide

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..