RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • Blog
0
január 09, / Közzétéve Recept

Soha többet nem kell boltban salátaöntetet venned! A legtutibb receptek itt vannak!

Soha többet nem kell boltban salátaöntetet venned! A legtutibb receptek itt vannak!

A salátaöntet elkészítése pofonegyszerű! Csak fogj egy befőttesüveget, vagy csatos üveget és sorban add hozzá a hozzávalókat. A végén pedig jól összerázzuk az egészet! Több hétig is eláll hűtőben tárolva!

A legízletesebb salátaöntetek összegyűjtve, kedvedre válogathatsz az otthon fellelhető alapanyagok tekintetében! Láss hát hozzá akár most:

Balzsamecetes salátaöntet

  • 3/4-ed rész extra szűz olívaolaj
  • 1/4-ed rész balzsamecet
  • Só
  • Bors
  • Választható extrák: 1 teáskanál mustár, apróra vágott mogyoróhagyma, apróra vágott fokhagyma, 1 teáskanál zöldfűszer keverék, 1 teáskanál méz vagy barna cukor

Salátaöntet vörösborecettel és mogyoróhagymával

  • 1/2-ed rész extra szűz olívaolaj
  • 1/2-ed rész vörösborecet
  • 1 teáskanál cukor
  • Fél apróra vágott lilahagyma
  • Fél apróra vágott mogyoróhagyma
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál citromlé sűrítmény
  • 1 teáskanál kukoricaliszt
  • Feketebors (őrölt)
  • 2 gerezd fokhagymanyomón átpaszírozott fokhagyma

Fehérborecetes salátaöntet

  • 2/3-ad rész extra szűz olívaolaj
  • 1/3-ed rész fehérborecet
  • Só
  • Bors
  • Választható extrák: 1 teáskanál mustár, apróra vágott mogyoróhagyma, apróra vágott fokhagyma, 1 teáskanál zöldfűszer keverék

Caesar salátaöntet

  • 2 evőkanál majonéz VAGY 3 tojás sárgája és 5-6 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál mustár (lehetőleg dijoni)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál fehér bors
  • 2 evőkanálnyi reszelt parmezán
  • Fél citrom frissen facsart leve
  • Fél evőkanál Worchestershire szósz
  • Só
  • Választható extrák: szardellapaszta, 1 teáskanál méz vagy barna cukor

Elkészítés

Ez az öntet kifejezetten sűrű: turmixgépben vagy elektromos habverővel készítjük.

Ha nincsen otthon majonéz, a tojássárgáját a mustárral alaposan elkeverjük, majd vékony sugárban kb. 5-6 evőkanál étolajat adagolunk hozzá, folyamatosan kevergetve egy habverővel, hogy szép krémes emulziót kapjunk.

Ha van otthon, 2 kanál majonézt és 1 kanál mustárt egy keverőtálba teszünk. Egy kisebb gerezd fokhagymát egy kevés durva szemű sóval mozsárban (vagy egy vágódeszkán egy kés lapjával) krémesre zúzunk és ezt, valamint a fehér borsot és egy a reszelt parmezánt is hozzákeverünk az öntethez. Belenyomjuk egy fél citrom levét és jól összekeverjük, hogy egy világosabb és kicsit hígabb krémet kapjunk. Végül egy fél evőkanálnyi Worchestershire szósszal és kevés sóval ízesítjük a Cézár-öntetet. Kész!

  • Tweet
Kulcsszavak: öntet, salátaöntet

Érdekes lehet még

Nudli elkészítése: pofonegyszerű és gyors krumplinudli recept
Nudli elkészítése: pofonegyszerű és gyors krumplinudli recept
Hagyományos töltött káposzta Gundel-módra
Hagyományos töltött káposzta Gundel-módra
Csöröge fánk: így készítsd el pofonegyszerűen! Elronthatatlan, eredeti recept alapján!
Csöröge fánk: így készítsd el pofonegyszerűen! Elronthatatlan, eredeti recept alapján!

ÉRDEKES TARTALMAK

  • gofri

    A tökéletes gofri elkészítése

    Ez az egyetlen gofri recept, amelyre szükséged ...
  • Bodzaszörp készítése hagyományosan, tartósítószermentesen

    A bodza virágokból szárítva készülhet tea, pezs...
  • gyros pita

    Gyros recept: házi készítésű görög csirke gyros

    Legnépszerűbb gyros recept A gyros a világ egyi...

© 2023 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.ElfogadomNem