RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • Blog
0
január 08, / Közzétéve Recept

Szilvalekvár hagyományosan készítve, állandó kevergetés nélkül, évekig eláll!

Szilvalekvár

Marcsi néni készíti a legjobb szilvalekvárt Balatonrendesen, ebben biztos vagyok: olyan, amilyen a nagykönyvben megvan írva!

Elkértem a receptjét, szilvaszezon lévén, hogy télire is jusson ebből a gyógyító erejű, kimagasló antioxidáns tartalmú gyümölcsből.

Befőtt készítésére és mélyhűtésre is alkalmas a jó Besztercei szilva, és nem legutolsó rendű felhasználási módja a pálinkafőzés sem.

Alapszabályok:

  • A jó szilvalekvárt nem kell ízesíteni.
  • Ha érett a szilva akkor nem kell bele cukor sem.
  1. Előveszünk egy jó nagy, 5 literes lábast és ecettel alaposan kimossuk. Ebbe 4 kiló magozott szilva kényelmesen elfér.
    Kis lángon, 6-7 órán át fedő alatt főzzük. Kevergetni nem kell!
  2. Az utolsó háromnegyed órában azonban alaposan kevergetjük, amíg egyenletes nem lesz.
  3. Közben csírátlaníthatjuk az üvegeket, sütőben 2 perc alatt maximális hőfokon.
  4. Mikor elkészült a szilvalekvárunk (feketés-sötétbarna szín is jelzi a lekvár elkészültét), a tiszta üvegekbe töltjük, majd az előmelegített sütőben hagyjuk visszahűlni. Amint kihűlt, celofánnal zárjuk.

Még a kanál is megáll benne!

  • Tweet
Kulcsszavak: legnépszerűbb, Szilvalekvár

Érdekes lehet még

Hajdina tökéletes elkészítése  | Receptek hajdinával
Hajdina tökéletes elkészítése  | Receptek hajdinával
Quinoa tökéletes elkészítése | Receptek quinoával
Quinoa tökéletes elkészítése | Receptek quinoával
Vajjal hajtogatott élesztős tészta készítése

ÉRDEKES TARTALMAK

  • Bodzaszörp készítése hagyományosan, tartósítószermentesen

    A bodza virágokból szárítva készülhet tea, pezs...
  • gyros pita

    Gyros recept: házi készítésű görög csirke gyros

    Legnépszerűbb gyros recept A gyros a világ egyi...
  • rétes recept

    Hagyományos rétes receptek: káposztás, almás, mákos, meggyes rétes

    Vegyük először az egyszerűbb, majd a kissé komp...

© 2023 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP