RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • Blog

Friss gyümölcsös sütemény: Egy recept, számtalan lehetőség!

augusztus 05, , Receptvadász
Friss gyümölcsös sütemény
Isteni receptre bukkantam… ha annak lehet nevezni azt a szituációt, hogy miután megkínálnak egy süteménnyel, nem hagyom nyugton a háziasszonyt újabb és újabb szeletért, majd elkönyörgöm a receptjét! Nem egy ördöngősség ennek a sütinek az elkészítése, nagyon egyszerű, számtalan gyümölccsel jól kiegészül, sokáig friss marad és igazán kevés alapanyag szükséges hozzá! Jelenleg a szeder érik,
Erdei gyümölcsösgyümölcslegnépszerűbbsüteményszeder
Elolvasom
  • Közzétéve Desszert, édesség, Recept
Tovább

Szilvásgombóc krumplinudlival – családi recept

január 09, , Receptvadász
Szilvásgombóc krumplinudlival
Milyen a jó szilvásgombóc? Tésztája vékony, finom, könnyű és omlós! Az nem jó, ha olyan, hogy mire a sok vastag tésztán áthatolva a szilváig érkeznék, már elmúlik az étvágyunk. Hozzávalók Burgonya 1,5 kg Tojás 2 db Vaj 30 g Zsemlemorzsa 30 dkg Liszt 60 dkg Tejföl (opcionális) Szilva kb. 40 darab Só, cukor (ha van,
legnépszerűbbSzilvásgombóc
Elolvasom
  • Közzétéve Recept
Tovább

Hideg almaleves – igazi felüdülés

január 09, , Receptvadász
Hideg almaleves
Ez a hideg almaleves a gyümölcslevesek toplistáján van: késő nyáron és ősszel, mikor az almás rétest is almával esszük, annyi terem, igazi felüdülés ez a hideg leves. Jéghidegen és forrón is isteni: almaleves almachipsszel! Előkészületi idő: 10 perc Főzés: 45 perc Kész: 55 perc alatt Hozzávalók Alma 1,5 kg Fehérbor 1 dl (opcionális) Tej vagy
almaleveslegnépszerűbbleves
Elolvasom
  • Közzétéve Recept
Tovább

Szilvalekvár hagyományosan készítve, állandó kevergetés nélkül, évekig eláll!

január 08, , Receptvadász
Szilvalekvár
Marcsi néni készíti a legjobb szilvalekvárt Balatonrendesen, ebben biztos vagyok: olyan, amilyen a nagykönyvben megvan írva! Elkértem a receptjét, szilvaszezon lévén, hogy télire is jusson ebből a gyógyító erejű, kimagasló antioxidáns tartalmú gyümölcsből. Befőtt készítésére és mélyhűtésre is alkalmas a jó Besztercei szilva, és nem legutolsó rendű felhasználási módja a pálinkafőzés sem. Alapszabályok: A jó szilvalekvárt
legnépszerűbbSzilvalekvár
Elolvasom
  • Közzétéve Recept
Tovább

Lecsó eltevése télire tartósítószer nélkül & szabályok, amiket érdemes betartani

január 08, , Receptvadász
Lecsó eltevése télire tartósítószer nélkül & szabályok, amiket érdemes betartani
A nyáron lecsóra fordított idő egész biztosan meg fog térülni télen, amikor egy-egy napon nem kell majd főznünk, elég, ha kinyitunk egy üveg házi lecsót és bearanyozhatjuk az esténket. Mire figyeljünk oda? Fontos, hogy sok paradicsom legyen, mert így jó sok lé lesz hozzá, és amikor télen még tovább főzzük felhasználás előtt, nem fővi el
lecsólegnépszerűbb
Elolvasom
  • Közzétéve Recept
Tovább

Amaránt tökéletes elkészítése | Receptek amaránttal

január 08, , Receptvadász
Amaránt tökéletes elkészítése | Receptek amaránttal
Egy étel, mely salaktalanít, fokozza az anyagcserét és ezáltal segíti a fogyást?! Az amaránt pont ilyen! Eheted reggelire vagy ebédre kiválóan variálható, akárcsak a quinoa, készíthető belőle kása, sütemény vagy akár sós illetve édes köret is. Vegánok körében is kedvelt élelmiszernek számít magas fehérjetartalma miatt, valamint bármilyen egészséges étrendbe beilleszthető az amaránt fogyasztása. Rosttartalmának köszönhetően jót
Amarántdiétaköretlegnépszerűbb
Elolvasom
  • Közzétéve Recept
Tovább

Így kell tökéletes tésztát főzni – tésztafőzés alaprecept

január 07, , Receptvadász
Így kell tökéletes tésztát főzni – tésztafőzés alaprecept
Hogyan kell tökéletes tésztát főzni? Egyszerű! Íme a lépések: Felrakjuk a vizet forrni egy nagy, magas edénybe (a jó tésztát bőséges vízben főzzük) erős lángon. Rárakjuk a fedelet, így hamarabb felforr a víz. Ha már zubog a víz, teszünk hozzá sót. Ez egyrészt ízlés dolga – ki mennyire szereti sósan -, másrészt só és só
al dentefőzésköretlegnépszerűbbtésztaétel
Elolvasom
  • Közzétéve Recept
Tovább

A marha részeinek felhasználása: melyik húsból mit főzzünk?

január 07, , Receptvadász
A marha részeinek felhasználása: melyik húsból mit főzzünk?
Először is, a szarvasmarha elnevezései: A hím állatot bikának, a heréltet fiatalon tinónak, később ökörnek, a nőstényt tehénnek, a még nem ellett nőstényt üszőnek, a nem ivarérett fiatal állatot borjúnak hívják. A marha részeinek felhasználása 1: Bélszín, vesepecsenye /Tenderloin/ (borjú esetén ez a szűzpecsenye /Top sirloin/): egyben sütve, steak (sütési fokozatok) frissensültnek szeletelve vagy párolva
húslegnépszerűbbmarhamarha részei
Elolvasom
  • Közzétéve Recept
Tovább

Rétestészta készítése házilag egyszerűen

január 07, , Receptvadász
Rétestészta készítése házilag egyszerűen
A rétestészta készítése nem bonyolult és sokkal finomabb, mint a bolti! Hozzávalók Liszt 30 dkg Zsír 2 dkg Tojás 1 db Víz (langyos) 2 dl Só (kevés) Olaj Elkészítés Egy nagyobb felületen, például gyúródeszkán a hozzávalókat összedolgozzuk, ebben a sorrendben: 1.liszt, annak közepébe 2.zsír, 3.tojás, 4. só, 5. langyos víz. A tésztát cipó alakúra formáljuk,
desszertlegnépszerűbbrétesRétestészta
Elolvasom
  • Közzétéve Recept
Tovább

Spenót (fagyasztott, mirelit parajból)

január 07, , Receptvadász
Spenót (fagyasztott, mirelit parajból)
Amikor nem tudom mit egyek, de gyorsan bekapnék valami könnyűt, gyakran a spenótot választom. Evidensnek tűnhet sokaknak a spenót (paraj) elkészítése, de mivel olyan receptek vannak fent a neten amitől a hajamat tépném – de legalábbis biztosan megutálnám ezt a fantasztikus ételt ha úgy készíteném – ezért gondoltam mégis megosztom az én verziómat, ami nagyon
főzeléklegnépszerűbbparajspenót
Elolvasom
  • Közzétéve Recept
Tovább
  • 1
  • 2

ÉRDEKES TARTALMAK

  • gofri

    A tökéletes gofri elkészítése

    Ez az egyetlen gofri recept, amelyre szükséged ...
  • Bodzaszörp készítése hagyományosan, tartósítószermentesen

    A bodza virágokból szárítva készülhet tea, pezs...
  • gyros pita

    Gyros recept: házi készítésű görög csirke gyros

    Legnépszerűbb gyros recept A gyros a világ egyi...

© 2023 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP