Isteni receptre bukkantam… ha annak lehet nevezni azt a szituációt, hogy miután megkínálnak egy süteménnyel, nem hagyom nyugton a háziasszonyt újabb és újabb szeletért, majd elkönyörgöm a receptjét! Nem egy ördöngősség ennek a sütinek az elkészítése, nagyon egyszerű, számtalan gyümölccsel jól kiegészül, sokáig friss marad és igazán kevés alapanyag szükséges hozzá! Jelenleg a szeder érik,
- Közzétéve Desszert, édesség, Recept
Milyen a jó szilvásgombóc? Tésztája vékony, finom, könnyű és omlós! Az nem jó, ha olyan, hogy mire a sok vastag tésztán áthatolva a szilváig érkeznék, már elmúlik az étvágyunk. Hozzávalók Burgonya 1,5 kg Tojás 2 db Vaj 30 g Zsemlemorzsa 30 dkg Liszt 60 dkg Tejföl (opcionális) Szilva kb. 40 darab Só, cukor (ha van,
- Közzétéve Recept
Hideg almaleves – igazi felüdülés
január 09,
, Receptvadász
Ez a hideg almaleves a gyümölcslevesek toplistáján van: késő nyáron és ősszel, mikor az almás rétest is almával esszük, annyi terem, igazi felüdülés ez a hideg leves. Jéghidegen és forrón is isteni: almaleves almachipsszel! Előkészületi idő: 10 perc Főzés: 45 perc Kész: 55 perc alatt Hozzávalók Alma 1,5 kg Fehérbor 1 dl (opcionális) Tej vagy
- Közzétéve Recept
Szilvalekvár hagyományosan készítve, állandó kevergetés nélkül, évekig eláll!
január 08,
, Receptvadász
Marcsi néni készíti a legjobb szilvalekvárt Balatonrendesen, ebben biztos vagyok: olyan, amilyen a nagykönyvben megvan írva! Elkértem a receptjét, szilvaszezon lévén, hogy télire is jusson ebből a gyógyító erejű, kimagasló antioxidáns tartalmú gyümölcsből. Befőtt készítésére és mélyhűtésre is alkalmas a jó Besztercei szilva, és nem legutolsó rendű felhasználási módja a pálinkafőzés sem. Alapszabályok: A jó szilvalekvárt
- Közzétéve Recept
Lecsó eltevése télire tartósítószer nélkül & szabályok, amiket érdemes betartani
január 08,
, Receptvadász
A nyáron lecsóra fordított idő egész biztosan meg fog térülni télen, amikor egy-egy napon nem kell majd főznünk, elég, ha kinyitunk egy üveg házi lecsót és bearanyozhatjuk az esténket. Mire figyeljünk oda? Fontos, hogy sok paradicsom legyen, mert így jó sok lé lesz hozzá, és amikor télen még tovább főzzük felhasználás előtt, nem fővi el
- Közzétéve Recept
Egy étel, mely salaktalanít, fokozza az anyagcserét és ezáltal segíti a fogyást?! Az amaránt pont ilyen! Eheted reggelire vagy ebédre kiválóan variálható, akárcsak a quinoa, készíthető belőle kása, sütemény vagy akár sós illetve édes köret is. Vegánok körében is kedvelt élelmiszernek számít magas fehérjetartalma miatt, valamint bármilyen egészséges étrendbe beilleszthető az amaránt fogyasztása. Rosttartalmának köszönhetően jót
- Közzétéve Recept
Hogyan kell tökéletes tésztát főzni? Egyszerű! Íme a lépések: Felrakjuk a vizet forrni egy nagy, magas edénybe (a jó tésztát bőséges vízben főzzük) erős lángon. Rárakjuk a fedelet, így hamarabb felforr a víz. Ha már zubog a víz, teszünk hozzá sót. Ez egyrészt ízlés dolga – ki mennyire szereti sósan -, másrészt só és só
- Közzétéve Recept
Először is, a szarvasmarha elnevezései: A hím állatot bikának, a heréltet fiatalon tinónak, később ökörnek, a nőstényt tehénnek, a még nem ellett nőstényt üszőnek, a nem ivarérett fiatal állatot borjúnak hívják. A marha részeinek felhasználása 1: Bélszín, vesepecsenye /Tenderloin/ (borjú esetén ez a szűzpecsenye /Top sirloin/): egyben sütve, steak (sütési fokozatok) frissensültnek szeletelve vagy párolva
- Közzétéve Recept
Rétestészta készítése házilag egyszerűen
január 07,
, Receptvadász
A rétestészta készítése nem bonyolult és sokkal finomabb, mint a bolti! Hozzávalók Liszt 30 dkg Zsír 2 dkg Tojás 1 db Víz (langyos) 2 dl Só (kevés) Olaj Elkészítés Egy nagyobb felületen, például gyúródeszkán a hozzávalókat összedolgozzuk, ebben a sorrendben: 1.liszt, annak közepébe 2.zsír, 3.tojás, 4. só, 5. langyos víz. A tésztát cipó alakúra formáljuk,
- Közzétéve Recept
Spenót (fagyasztott, mirelit parajból)
január 07,
, Receptvadász
Amikor nem tudom mit egyek, de gyorsan bekapnék valami könnyűt, gyakran a spenótot választom. Evidensnek tűnhet sokaknak a spenót (paraj) elkészítése, de mivel olyan receptek vannak fent a neten amitől a hajamat tépném – de legalábbis biztosan megutálnám ezt a fantasztikus ételt ha úgy készíteném – ezért gondoltam mégis megosztom az én verziómat, ami nagyon
- Közzétéve Recept
- 1
- 2