BEJELENTKEZÉS

REGISZTRÁCIÓ ELFELEJTETT JELSZÓ?

ELFELEJTETTE AZ ADATAIT?

AAH, VÁRJ, MÁR EMLÉKSZEM!

REGISZTRÁCIÓ

MÁR VAN FIÓKJA? JELENTKEZZEN BE ITT

RECEPTVADÁSZ

  • BEJELENTKEZÉS
  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • SHOP
  • Blog
0
január 09, / Közzétéve Recept

Hagyományos Besamel mártás (fehér- vagy tejmártás)

Hagyományos Besamel mártás elkészítése

Nagyon egyszerű a Besamel mártás elkészítése, mindössze 5 hozzávalóból áll. A lépéseket követve csomómentes, finom fehérmártást kapunk.

A csőben sült ételekhez, rakott tésztákhoz, zöldségekhez remekül passzol ez a sűrű, krémes mártás. Mivel csak só és bors ízesíti, ezért nem túl fűszeres, hagyja érvényesülni az ételek ízét.

Hozzávalók

  • Tej 3 dl
  • Liszt 2 evőkanál
  • Vaj 5 dkg
  • Őrölt fehérbors 5 gramm
  • Só 1 dkg

Hagyományos Besamel mártás elkészítése

  1. Melegítsük a tejet egy kis edényben.
    A kicsit több, mint a fele vajból és az egész lisztből fehér rántást készítünk, hagyjuk egy kicsit hűlni. Vigyázzunk, hogy ne piruljon meg a rántás, mert akkor nem lesz szép fehér a besamel.
  2. Ezután hozzákeverjük a rántásunkhoz forró tejet. Sima krémmé dolgozzuk gyors mozdulatokkal a habverővel. Így dolgozva csomómentes lesz az eredmény. Sózzuk-borsozzuk, és kis lángon főni hagyjuk.
  3. A maradék vajat belemorzsolgatjuk (montírozás). Közben a habverővel folyamatosan kevergetjük, le ne égjen. Addig főzzük, míg felforr és kellően be nem sűrűsödik. Megbolondíthatjuk egy kis szerecsendióval is.

Like this:

Like Loading...
  • Tweet
Kulcsszavak: Besamel, mártás

Érdekes lehet még

Bruschetta sült zöldségekkel
Bruschetta sült zöldségekkel
Legjobb balatoni lángostészta lopott receptje
Legjobb balatoni lángostészta lopott receptje
Meggyes pite egyszerűen, omlós piskótatésztával
Meggyes pite egyszerűen, omlós piskótatésztával

ÉRDEKES TARTALMAK

  • Konyhakerti petrezselyem sokrétű felhasználása

    Petrezselyem sokrétű felhasználása, gyógyhatásai és fajtái

    A petrezselyem ásványokban vitaminokban és vasb...
  • Kakukkfű

    Kakukkfű, mint orvosi növény: természetes antibiotikum

    A kakukkfű zamatos fűszer, ínyencek számára ped...
  • Mandulatej

    Mandulatej készítése

    Noha imádom a bolti tej kényelmét, néha szórako...

RECEPTVADÁSZ

  • Rólunk
  • Kapcsolat
  • Kívánságlista

Biztonságos fizetés

kártyák mastercard maestro visa bankkártyás fizetés
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Süti tájékoztató
  • Szállítási információk

iratkozzon fel a hírlevelünkre

© 2021 Receptvadász webáruház by isensce. Minden jog fenntartva.

TOP
%d bloggers like this: