Itt vannak a legjobb nyári grillreceptek, mindezt egy helyen! A finom salátáktól a lédús húsokig és a tökéletesen grillezett zöldségekig minden megtalálható ebben a receptben!
Ha szereted használni a grillezőt, akkor imádni fogod ezt a receptgyűjteményt! A nyár megfelelő indításához gyújtsd be a grillsütőt, majd készítsd el ezt a grillezett ananászos csirkét, ezt a csodálatos grillezett kaliforniai avokádó csirkét vagy ezt a finom grillezett steaket. Mindegyiket szeretni fogod!
Legjobb nyári grillreceptek
Van valami ezekben a legjobb nyári receptekben, amelyeket grillen készítesz, amitől könnybe lábad a szám. A csodálatos időjárás a ízletes, lágy és bombasztikus ételekkel kombinálva… Nos, ezt nem tudod űberelni! Szeretem, hogy ilyen sokféle grillezési recept létezik, és nagyon sokféle receptet lehet elkészíteni. Vannak zöldségek, gyümölcsök és mindenféle finom és tökéletesre főtt hús!
Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttem néhány legjobb nyári grill receptemet. Ezek mind bevált receptek, amiket a családom nagyon szeret! Keverheted és párosíthatod, és olyan sokféle ételt készíthetsz belőlük! Valójában ezekkel egész nyáron nem fogod megunni az étkezést! Bár ezek közül néhány olyan jó… hogy nem tudok ellenállni, hogy legalább hetente egyszer ne grillezzek ananászt! Próbálj ki néhányat ezek közül a receptek közül! Biztos vagyok benne, hogy találsz néhányat, amit szeretsz, és nem tudsz nélküle többet élni! A BBQ szószért se menj el a boltba, készítsd el Te magad: házi BBQ szósz recept!
Tippek az ízletes ételek grillezéséhez barbecue
Annak érdekében, hogy a nyári grillezési receptek mindegyike tökéletesen sikerüljön, összegyűjtöttem néhány tippet a grillezéshez. Kövesd ezeket, és készen állsz az egész szezonra!
- Kezzd a tiszta grillsütővel: Azért érdemes tiszta grillsütővel kezdeni, mert valószínűleg nem akarod a régi, ragadt ételízeket keverni a finom és friss új étel receptjéhez. Tisztítsd meg a grillt, hogy ez ne forduljon elő!
- Ne lapítsd el a húst: Tudom, hogy csábító, ha sütés közben el akarjuk lapítani, nyomogatni és szétteríteni a húst. De ne tedd! Ezáltal az összes lé kifolyik a húsból, és kiszárad. Hagyd, és csak akkor érintsd meg, ha meg kell fordítani!
- Használj húshőmérőt: A húsokat különböző hőmérsékleteken főzik. Hogy megbizonyosodj arról, hogy nem véres-e még a hús, vegyél egy húshőmérőt, és használd! Nagyon sokféle recept közül választhatsz, győződj meg róla, hogy biztonságosan sütöd!
- Hagyd pihenni!: Ha a leglédúsabb és legpuhább húst szeretnéd, akkor hagyd pihenni! Ha elkészült a grillen, tegyük félre, és ne vágjuk bele körülbelül 10 percig. Valójában ez az, amikor a hús magába szívja az összes ízt és levet, és ez ANNYIRA fontos a puha és elképesztően finom hús elkészítéséhez.
Legjobb nyári grill recept csirkével
Grillezett ananászos csirke
A grillezett ananászos csirke egy ötcsillagos recept! A pác gyors és egyszerű, és tele van csodálatos ízekkel! Ezt újra és újra elkészíted!
Hozzávalók: kicsontozott bőr nélküli csirkecomb, cukrozatlan ananászlé, szójaszósz, barna cukor, ketchup, csirkehúsleves kocka, friss gyömbérgyökér, darált fokhagyma, zöldhagyma
Jön a grillszezon, és nem is lehetnék izgatottabbak! A grillezés a legjobbat hozhatja ki az ételekből, próbáld ki ezeket a kedvenceket, a csirkét, a spárgát és a garnélarákot!
Grillezett ananászos hawaii csirke recept
Ez a grillezett ananászos csirke már évek óta szerepel a legfinomabb grill ételek listáján. Annyira szerettük, hogy három egymást követő este grillezük. A grillezett ananászos csirke Hawaiiról származik, és gyorsan az éttermi alapanyagok közé került. Most ezt otthon is elkészítheted. Amikor a férjem először harapott ebből a csirkéből, azt mondta, hogy pontosan olyan íze van, mint a kedvenc éttermünknek. Őszintén szólva ez az egyik legjobb dolog, amit eddig grilleztünk.
A pác gyorsan és egyszerűen elkészíthető néhány hozzávalóval, és az íze eszméletlen. Egy éjszakán át pácoltam a csirkét, hogy magába szívja azt a finom ízt. Hagyd meg a szósz egy részét, hogy megkend a csirkét grillezés közben. A szósz sűrű és finom, és tökéletesen bevonja a csirkét grillezés közben. Imádunk nálunk grillezni, és ennek a receptnek a lista élén kell szerepelnie! Hihetetlenül grillezett a kedvenc grillezett ananász receptünkkel. Ez a recept egyszerűen egy ötcsillagos recept, amelyet újra és újra el fogsz készíteni. Már alig várjuk, hogy újra elkészíthessük!
Ez fog kelleni egy grillezett ananászos csirkéhez
Minden megtalálható a helyi élelmiszerboltban!
Csont nélküli, bőr nélküli csirkecomb: Használhatsz csirkemellet is, de az esetleg kiszáradhat, és nem lesz olyan ízes.
Ananászlé: Ezt megtalálhatod a gyümölcskonzerv-részlegben, valamint az élelmiszerbolt gyümölcslevek részlegében.
Szójaszósz: Az alacsony nátriumtartalmú szójaszósz itt is működik.
Barna cukor: A cukor karamellizálja a csirkét, és gyönyörű ízt ad neki.
Ketchup: Ez ízesebbé és gazdagabbá teszi.
Csirkeleves kocka: Ízesítsd a pácot.
Gyömbér reszelve.
Őrölt fokhagyma: A legjobb a frissen reszelt fokhagyma, de időt takaríthatsz meg zacskós granulátum választásával.
Zöldhagyma: Esetleg díszítésnek szeletelve.
Készítsünk egy kis grillcsirkét!
Szuper egyszerű és könnyű, de az íze fantasztikus, ez a grillezési partik alapvető eleme lesz.
Pácolás: Egy közepes méretű tálban keverjük össze az ananászlevet, a szójaszószt, a barna cukrot, a ketchupot, a csirkelevest, a gyömbért és a fokhagymát. Tarts fenn 1 csésze szószt a kenegetéshez. Tegyed a csirkecombokat és a szószt egy légmentesített zacskóba, és pácold legalább 3 órán át vagy akár egy éjszakán át.
Grillezés: Grillezd a csirkét lefedve, közepes lángon 6-8 percig mindkét oldalon, vagy amíg már nem lesz rózsaszínű. Az utolsó 5 percben alkalmanként meglocsoljuk páclével. Ízlés szerint zöldhagymával díszítjük.
Tippek a legjobb grillezett ananászos csirkéhez
Minden grillezett ételnél van néhány specialitás, és néhány dolog, hogy mit nem szabad, hogy megbizonyosodj arról, hogy ez a valaha evett legjobb ízű csirke.
Csirke: számít, hogy milyen csirkét használsz! Grillezés közben nagyobb a nedvességveszteség lehetősége. A csirkét 165 fokon szeretnéd főzni anélkül, hogy kiszáradna. A legjobb, ha csirkecombot használunk, mert annak sötét húsa van, ami természetesen nedvesebb és egy kicsit zsírosabb. Használhatsz a csirkemelleket, de ha szeretnéd egyforma vastagságúra kinyomni, hogy egyenletesen süljenek, kb. 162 fokosan húzd le a grillről, hogy pihenés közben tovább főjjenek.
Pihentessd a csirkét: Annak érdekében, hogy a csirke megőrizze nedvességét és ízét, hagyd pihenni a csirkét a főzés befejezése után. Így a csirkének ideje lesz újra elosztani a levet, így több marad benne, mint a tányéron. Ez minden grillezett húsra igaz. Fóliával letakarva kb 10 percig pihentetjük.
Pác: Győződj meg róla, hogy van pác, amivel bekenjük a csirkét egyszer a grillen. Ne használjd ezt a pácot nyers csirkére. Ez baktériumokat terjeszt, és ételmérgezést okozhat.
Nincs grilljed? Ne aggódj, továbbra is élvezheted ezt a hihetetlen ételt, ha a csirkét a sütőben 400 fokon 20 percig sütöd, vagy egy serpenyőben a főzőlapon.
A grillezett ananászos csirke népszerű köretei
A grillezett főételek tavasszal és nyáron remek alapanyagok. Adj hozzá olyan oldalakat, amelyek kiegészítik ételt, és kiemelik az évszakot. Íme néhány jól bevált recept, amelyet érdemes kipróbálni a grillezett ananászos csirke tálalásakor.
Az egyik kedvencünk, hogy ezt egyszerűen grillezett ananásszal, rizzsel és rántott zöldségekkel tálaljuk.
Készíts nagy adagot, és tálald egy bográcsban nyári kukoricasalátával, szalonnás tésztával vagy toszkán tésztasalátákkal.
Tartsd frissen, ha friss gyümölcsöt és zöldséget mártogatós mellé tálalsz.
Fogyassz néhány szórakoztató előételt vagy köretet, hogy felpezsdítsd a bulit. Imádjuk a tojástekercseket és a sült rizst is.
Nézd meg ezt a receptet is: GRILLEZETT MÉZES FOKHAGYMÁS CSIRKE