RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • Blog
0
január 08, / Közzétéve Recept

Vajas galuska elkészítése

Vajas galuska elkészítése

A vajas galuska kiváló köret pörköltek mellé, vagy akár tojásos nokedlihez. Az elkészítése is nagyon egyszerű, nem kell más hozzá, mint:

  • Vaj 5 dkg
  • Liszt 15 dkg
  • Tojás 1 db
  • Só 3 g

Vajas galuska elkészítése – Így készítsünk házilag tésztát!

Keverjük el a vajat a tojással, sózzuk meg.

Adjuk hozzá a lisztet, többször kevés vizet és dolgozzuk össze a tésztánkat. Ne legyen se túl kemény, se túl lágy.

Mikor összeállt, nagyjából egyforma galuskákat formázunk egy kanálka segítségével, vagy nokedli szaggatóval egyenesen a forró levesbe szaggatjuk és főzzük puhára.

Fontos: csak frissen, akkor állítsuk össze a tésztát, mikor ki akarjuk főzni!

  • Tweet
Kulcsszavak: köret, Vajas galuska

Érdekes lehet még

Kvász
Kvász készítése – természetes probiotikum recept
Diós-mákos bejgli
Diós-mákos bejgli – elronthatatlan recept az ünnepekre
A legfinomabb zöldségleves úgy, ahogy nagyanyáink készítették
A legfinomabb zöldségleves úgy, ahogy nagyanyáink készítették

ÉRDEKES TARTALMAK

  • Bodzaszörp készítése hagyományosan, tartósítószermentesen

    A bodza virágokból szárítva készülhet tea, pezs...
  • gyros pita

    Gyros recept: házi készítésű görög csirke gyros

    Legnépszerűbb gyros recept A gyros a világ egyi...
  • rétes recept

    Hagyományos rétes receptek: káposztás, almás, mákos, meggyes rétes

    Vegyük először az egyszerűbb, majd a kissé komp...

© 2023 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP