Tökfőzelék pörkölttel

Ezt a tökfőzeléket mindenki szereti! Ízletes, könnyű tökfőzelék amit a nagy melegben is szívesen kanalazunk be bármikor. Íme az én receptem, a végeredmény isteni lesz!

Előkészületi idő: 10 perc
Főzés: 45 perc
Kész: 55 perc alatt
 

Hozzávalók

  • Gyalult tök
  • Vöröshagyma
  • 1-1 vékony szeletekre vágott paprika és paradicsom
  • Tejföl 2-3 dl
  • Liszt, kiskanál pirospaprika és olaj a rántáshoz
  • Só, kevés bors és sok kapor

Elkészítés

1Kevés olajon 1 nagyobb fej apróra vágott hagymát megpirítok, majd hozzáteszek 1-1 vékony szeletekre vágott paradicsomot és paprikát (max.1-1).

2A legyalult tököt a levével együtt hozzáteszem. Sózom, picit borsozom, a felaprított kapor felét is hozzárakhatom.

3Amikor megfőtt a tök, berántom és belekeverek 2-3 dl tejfölt valamint a maradék kaprot is. Egy kis pirospaprikát is szórhatunk rá, vagy készítsünk piros rántást, ha úgy szeretjük. Aranyszabály, hogy a pirospaprika zsírban oldódik fel, ezért érdemes már a rántást azzal készítenünk.

Tökfőzelék – kapros-tejfölös egyszerű bevált recept: ezt mindenki kinyalja!
5 (100%) 1 vote

Tetszett a recept?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..