Ezt a tökfőzeléket mindenki szereti!
Ízletes, könnyű tökfőzelék amit a nagy melegben is szívesen kanalazunk be bármikor.
Íme az én receptem, a végeredmény isteni lesz!
- Előkészületi idő: 10 perc
- Főzés: 45 perc
- Kész: 55 perc alatt
Hozzávalók
- Gyalult tök
- Vöröshagyma
- 1-1 vékony szeletekre vágott paprika és paradicsom
- Tejföl 2-3 dl
- Liszt, kiskanál pirospaprika és olaj a rántáshoz
- Só, kevés bors és sok kapor
Elkészítés
- Kevés olajon 1 nagyobb fej apróra vágott hagymát megpirítok, majd hozzáteszek 1-1 vékony szeletekre vágott paradicsomot és paprikát (max.1-1).
- A legyalult tököt a levével együtt hozzáteszem. Sózom, picit borsozom, a felaprított kapor felét is hozzárakhatom.
- Amikor megfőtt a tök, berántom és belekeverek 2-3 dl tejfölt valamint a maradék kaprot is. Egy kis pirospaprikát is szórhatunk rá, vagy készítsünk piros rántást, ha úgy szeretjük. Aranyszabály, hogy a pirospaprika zsírban oldódik fel, ezért érdemes már a rántást azzal készítenünk.