RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptek
  • Egészség & Életmód
  • Rólunk
Minestrone leves olasz recept alapján
2
január 08, / Közzétéve Recept

Minestrone leves olasz recept alapján

Ahány vidék, annyi féleképpen készítik Olaszországban a Minestrone levest, még évszakról-évszakra is változnak a hozzávalók: de éppen ez a lényege! Az kerül a minestronébe, aminek éppen szezonja van! Így mindig friss és zamatos zöldségek kerülnek elénk! Télen több tészta kerül a forró levesbe, míg nyáron kevésbé laktató, levesesebb zsengébb zöldségekkel készül, gyakran hűtő-hidegen fogyasztják a nagy melegben.

Hozzávalók 6 személyre

  • Paradicsom (fő alapanyag) 10 db vagy 2 konzerv
  • Tészta 100 g (bármilyen, pl. spagetti apró darabokra törve)
  • Alaplé 8 dl
  • Sárgarépa 3 db
  • Póréhagyma 2 db
  • Zellerszár 5 db
  • Kelkáposzta 1 fej
  • Vöröshagyma 2 fej
  • Fokhagyma 2 gerezd
  • Rozmaring 1 ág
  • Friss bazsalikom levelei
  • Parmezán sajt
  • Olívaolaj, só, bors

Mi illik még a Minestronéhez?

  • Bab (konzerv vagy fejtett)
  • Zöldbab
  • Cukkini
  • Zöldborsó
  • Karfiol
  • Burgonya

Elkészítés

  1. Megmossuk, megpucoljuk, felvágjuk a zöldségeket apróra (~1 centis kockákra), így gyorsan, egyszerre főnek meg.  A káposztát vághatjuk durvára. Amikor ezzel megvagyunk, egy fazékba kevés olívaolajat öntünk, mikor forró, hozzátesszük és megpároljuk rajta a fokhagymát, hagymát, póréhagymát, sárgarépát és a zellerszárakat körülbelül 10-15 perc alatt közepes lángon. Hozzáöntjük a paradicsomokat, így főzzük még 2 percig, mielőtt belekerül az alaplé.
  2. Negyed óra múlva, mikor felforrt a levesünk, mehet bele a feldarabolt káposzta. Főzzük 10 percig, hogy megpuhuljon. Ezután mehet bele a tészta és a friss, apróra szelt rozmaring is. Mivel apró tésztát használunk a minestrone leveshez, az hamar, 5-7 perc alatt megfő.

Sózzuk, borsozzuk és kóstoljuk meg! (Ha nem érezzük még elég tartalmasnak, öntsünk hozzá egy kevés jó minőségű olívaolajat, nagyon feldobja!)

Milyen ízletes és illatos fogás!

Jó tudni!

Hidegen is mennyei!!!

Buon appetito!

Kulcsszavak: leves, Minestrone, olasz

Ez is érdekes lehet

Könnyű, omlós piskótatészta receptje és elkészítése
Könnyű, omlós piskótatészta receptje és elkészítése
Spaghetti alla puttanesca: eredeti olasz recept alapján /spagetti puttanesca módra/
Ízletes, könnyen elkészíthető hagyományos olasz tésztaételek receptjei képekkel
Soha többet nem kell boltban salátaöntetet venned! A legtutibb receptek itt vannak!
Soha többet nem kell boltban salátaöntetet venned! A legtutibb receptek itt vannak!

MOST NÉPSZERŰ

  • Egészséges életmód: Tippek a hosszú és kiegyensúlyozott élethez

    Az egészséges életmód kulcsfontosságú a testi é...
  • málnás morzsaszelet

    Málnás Morzsaszeletek – Egyszerű és Isteni Desszert

    Mennyei málnás morzsaszeletek sima és vegán ver...
  • A quinoa tökéletes elkészítése: Recept ötletek és tippek a quinoa főzéséhez

    A quinoa, kínoa, vagy más néven bolíviai rizs, ...

RECEPTEK KERESÉSE

KENYÉRSÜTÉS / FERMENTÁLÁS

VEGÁN / GLUTÉNMENTES

AIR FRYER / GRILL

GYÓGYNÖVÉNYEK

CSÍRÁZTATÁS / NÖVÉNYI TEJEK

ÖSSZES RECEPT››

Főoldal

Receptek

Egészség & Életmód

Rólunk

Webáruház

KENYÉRSÜTÉS / FERMENTÁLÁS

VEGÁN / GLUTÉNMENTES

AIR FRYER / GRILL

GYÓGYNÖVÉNYEK

CSÍRÁZTATÁS / NÖVÉNYI TEJEK

ÖSSZES RECEPT››

Szállítás

ÁSZF, Adatkezelés

ASEA - RENU28

Kuponok, kedvezmények

© 2025 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP