Ki hogyan szereti a krumplifőzeléket? Pirosan vagy fehéren majorannásan?
Én az utóbbira voksolok és van egy hozzávaló, ami verhetetlenné teszi a receptet!
Lássuk hogyan készül:
- Előkészületi idő: 5 perc
- Főzés: 45 perc
- Kész: 50 perc alatt
Hozzávalók
- Burgonya 1 kg
- Tejföl 125 g
- Hagyma 1 fej
- Babérlevél 3-4 levél
- Liszt 1 kanál
- Olaj a rántáshoz
- Só, majoránna ízlés szerint
- Citromlé
Elkészítés
- Kis adag rántást készítünk egy perc alatt, majd félretesszük hűlni (aki pirosan szereti, tegyen bele egy kis pirospaprikát). Megpucoljuk a hagymát, felaprítjuk és zsiradékon megdinszteljük. A burgonyákat is meghámozzuk, majd felkockázzuk és a hagymához tesszük. Keverek rajta egyet, majd felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje az egészet.
- Jól megsózom, borsozom, beleteszem a babérlevelet és a majoránnát. Közepes lángon főzöm, míg megpuhul a krumpli. Úgy tesztelem, hogy a fakanállal megpróbálom szétnyomni. Ha megfőtt, szétomlik.
- Ekkor folyamatosan kevergetve beleöntöm a rántást. Ezután hozzáteszem a tejfölt is amit előtte egy habverő segítségével homogénre kevertem. Szép, krémes állagú lesz a főzelék. Most jön a hozzávaló, ami verhetetlenné teszi a krumplifőzeléket: csurgassunk bele egy kis citromlevet – ha tehetjük friss citrom levéből. Kóstoljuk meg! Ha nem finom, biztos kell még bele só, meg egy kis bors. Sótlanul nem finom 🙂 Rottyantsunk rajta egyet, aztán el is zárhatjuk (hogy ne főjön szét a krumpli).
Jó étvágyat hozzá!