RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptek
  • Egészség & Életmód
  • Rólunk
csirkeszárnyak
2
január 08, / Közzétéve Recept

Ropogós, sült csirkeszárnyak – tuti ázsiai recept!

Ahhoz, hogy extra ropogós, ujjszopogatós csirkeszárnyakat kapjunk, különböző lehetőségek állnak rendelkezésünkre: dupla panír és fűszerek (KFC-féle megoldás), fűszerezés plusz pácolás, liszt, sütés, kenegetés stb.

A hagyományos rántott csirkével ellentétben, amelyet bepanírozunk és kisütünk, ezek a csirke szárnyak, amiket most bemutatok, egy tojásfehérjés-sós-szódabikarbónás mázban pihentek egy éjszakán át a frigóban, mielőtt délben kisütöttem őket. Furcsának tűnhet, de mesés lesz az eredmény: szuper ropogós héjú csirke, ami nem tocsog az olajban! Koreai recept, ezért ázsiai fűszereket is tettem a páchoz.

A szódabikarbónától nem kell félni: lúgosító hatása révén az egyik leggyorsabban ható savlekötő szer, számos jótékony hatása van a szervezetre kívül-belül használva.

Hozzávalók

  • 2 nagy tojásnak a fehérjéje
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 kg csirkeszárny (alsó-felső), a végeik levágva
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2,5 centi friss gyömbér
  • 3 kanál kocshudzsang (koreai chili krém)
  • 2 evőkanál sötét szójaszósz
  • 1 evőkanál rizsborecet
  • 3 evőkanál barnacukor
  • 1 evőkanál ázsiai halszósz
  • 1 evőkanál pirított szezámolaj

Elkészítés

  1. Egy nagy tálban alaposan felverjük a tojásfehérjét a sóval és a szódabikarbónával (ne maradjanak szemcsék a tál alján). Ezután hozzáadjuk a megtisztított csirkeszárnyakat és összerázzuk az egészet: akkor vagyunk készen, ha a szárnyacskák bőrét teljesen befedte a máz.
  2. Fogunk egy sütőrácsot és szépen egymás mellé rakosgatjuk a csirkeszárnyakat úgy, hogy azok ne érjenek egymáshoz. A felesleges mázat hagyjuk lecsöpögni. Legalább 8 órát pihentessük így a hűtőben. Ha van rá lehetőségünk, félidőben fordítsuk meg a szárnyakat, hogy egyenletesen száradjanak.
  3. Mikor megszáradtak a csirkeszárnyak, melegítsük elő a sütőt 230 fokra. Helyezzük azokat a ráccsal együtt a sütőbe először 15 percre, majd forgassunk egyet rajtuk és további 10 percig sütjük. Az utolsó forgatás jön és még 10 percig sütjük. Így lesz mindkét oldala tökéletesen ropogós és arany barna! Kivesszük a sütőből és 5 percig hagyjuk pihenni.
  4. Míg a csirkeszárnyak sülnek, előkészíthetjük a szószt: fogunk egy nagy serpenyőt, amibe belefér majd az összes csirkeszárny is. Belenyomjuk (vagy reszeljük) a fokhagymát és a gyömbért majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót is (chili, szójaszósz, rizsborecet, barnacukor, halszósz és szezámolaj). Mikor kivesszük a sütőből a húst, közepes lángon feltesszük melegedni a szószt. Addig főzzük, míg elkezd sűrűsödni, körülbelül 2-3 perc. Ezután már csak össze kell ráznunk az ízletes szószt a csirkeszárnyakkal és azonnal ehetjük!

Tényleg mennyei lesz az összhatás!

Kulcsszavak: csirkeszárnyak, KFC, sült

Ez is érdekes lehet

Isteni mákos guba vaníliaöntettel- ezt a receptet mentsd el!
Rizottó alaprecept: így készítsd el a tökéletes olasz rizottót!
Rizottó alaprecept: így készítsd el a tökéletes olasz rizottót!
Hagyományos Gulyásleves recept (Goulasch)
Hagyományos Gulyásleves recept (Goulasch)

MOST NÉPSZERŰ

  • Hagymás-sajtos pite gombával air fryerben

    Hagymás-sajtos pite gombával air fryerben – Könnyű vegetáriánus recept

    Fenséges, húsmentes vacsora air fryerben? Ez a ...
  • csirkecomb air fryerben

    Csípős csirkecomb air fryerben

    Csípős csirkecomb air fryerben – Pikáns, ropogó...
  • Ropogós sajtos hot dog air fryerben – Gyors és laktató ötlet 15 perc alatt!

    Készíts ropogós, sajtos hot dogot air fryerben ...

RECEPTEK KERESÉSE

KENYÉRSÜTÉS / FERMENTÁLÁS

VEGÁN / GLUTÉNMENTES

AIR FRYER / GRILL

GYÓGYNÖVÉNYEK

CSÍRÁZTATÁS / NÖVÉNYI TEJEK

ÖSSZES RECEPT››

Főoldal

Receptek

Egészség & Életmód

Rólunk

Webáruház

KENYÉRSÜTÉS / FERMENTÁLÁS

VEGÁN / GLUTÉNMENTES

AIR FRYER / GRILL

GYÓGYNÖVÉNYEK

CSÍRÁZTATÁS / NÖVÉNYI TEJEK

ÖSSZES RECEPT››

Szállítás

ÁSZF, Adatkezelés

ASEA - RENU28

Kuponok, kedvezmények

© 2025 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP